MENIU

Finul lui Gigi Becali, candidatul PD-L pentru Colegiul 1

Deputaţii şi senatorii vor adopta bugetul până la 14 ianuarie/FOTO: cdep.ro

Democrat-liberalii l-au desemnat să candideze pe Viorel Tudorache pentru scaunul de deputat de Bucureşti lăsat liber de liberalul Bogdan Olteanu. Tudorache îi datorează patronului Stelei, 4 milioane de euro. Contrancandidatul lui principal este liberalul Radu Stroe. Scrutinul e pe 17 ianuarie. 

PD-L şi-a găsit candidat pentru Colegiul 1 lăsat liber de liberalul Bogdan Olteanu care a plecat în scaunul de viceguvernator al Băncii Naţionale a României. Nu este Honorius Prigoană, fiul mogulului de la Etno TV, Siviu Prigoană, al cărui nume fusese vehiculat prin partid, ci Viorel Tudorache, finul patronului Stelei şi al preşedintelui PNG-CD, Gigi Becali.

Tudorache şi-a mai încercat şansele la deputăţie anul trecut, în Colegiul 8 din Capitală, când a scos un scor bun, clasându-se al treilea, după câştigătoarea mandatului, Brânduşa Novac (PD-L) şi pesedista Claudia Petcu.Tudorache a scos atunci ceva ma mult de 4.000 de voturi.

Dincolo de ambiţiile sale de deputat, Viorel Tudorache este dator vândut. Chiar lui Becali, căruia, potrivit declaraţiei de avere la prezidenţiale, îi datorează 4 milioane de euro.

Candidatura lui Tudorache din partea PD-L e explicabilă prin faptul că la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), democrat-liberalii formează o majoritate cu PNG-CD şi PRM.

Principalul contracandidat al lui Tudorache se anunţă a fi secretarul general al PNL, Radu Stroe, care ar putea fi susţinut şi de PSD. Alegerile se vor desfăşura pe 17 ianuarie, ultima zi de înscriere a candidaturilor fiind astăzi.

Anul trecut, Tudorache făcea campanie cu pachete de mâncare

În toamna anului 2008, Tudorache explica pentru Cotidianul cum face el campanie în colegiul lui. Cu daruri şi bani mulţi. „De un an dau pachete cu mâncare la 22.400 de oameni. Nu am făcut un calcul cât a costat, dar banii sunt pe Fundaţia Becali, nu de la partid“, a declarat Tudorache, în al cărui colegiu, care acoperea zona Iancului - Muncii, PNG s-a oferit să plătească şi facturile la întreţinere. „Tot pe fundaţie, nu pe partid“, a explicat Tudorache, care a precizat că, în schimbul pachetelor cu mâncare şi al facturilor plătite, oamenii trebuie să devină membri PNG. Şi că toţi cei 22.400 de beneficiari ai generozităţii partidului sunt membri PNG, numai în sectorul 2 având 14.000. „Luna asta nu le-am mai dat mâncare, dar le dăm luna viitoare, 10 pui şi câte 3 kile de ulei, făină, zahăr, să aibă ce să pună pe masă“, a spus candidatul, care a arătat că aceeaşi strategie va fi aplicată în mai multe colegii. „Noi ne vom concentra pe câteva zone, dar nu pot să vă zic unde, că ne stricaţi planurile. Sunt 15 colegii unde se joacă tare. Avem candidaţi oameni cu bani, că banii dictează la alegerile astea! Şi în sectorul 4 o să avem nişte surprize, dar nu le spunem până când depunem listele de candidaţi. Sunt oameni cu foarte mulţi bani care vor candida acolo. Mai avem colegiul domnului Becali, în Zăbrăuţi, pe Cătălin Zmărăndescu la Steaua (în Ghencea - sic!). Fiecare îşi face campanie pe colegiul lui. Eu am o strategie foarte dură, fiecare trebuie să aducă câte 10.000 de poze cu oamenii pe care i-a convins să voteze, să văd că chiar face campanie, nu stă la televizor şi dă din gură! Trebuie să-mi trimită la centru poze cu toţi oamenii şi numere de telefon să-i sun eu pe oamenii ăştia, să văd că există! Şi pentru secţiile de vot am o strategie tare, să nu ne mai fure! Cine scoate secţia de vot pe primul loc (voturi favorabile PNG - n.n.) are de la mine 5.000 de euro, impozabili“, a explicat şeful de campanie al PNG.

 

 

Mai multe articole despre:
null