MENIU

Final / FC Timişoara - Steaua 0-1 (Rep. a II-a). Romeo Surdu a deschis scorul!

Foto: NewsIn

Bănăţenii erau neînvinşi în actuala ediţie a Ligii I, iar steliştii aveau patru victorii şi un egal în cele cinci deplasări pe care le-au făcut în acest tur de campionat.

Componenţa echipelor:

FC Timişoara: Pantilimon - Mera (Parks 57), Nibombe, Scutaru - Bonfim, Alexa (Magera 79), Bourceanu, Art. Karamian - Curtean (S. Stancu 63), G. Bucur, Arm. Karamian. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Steaua: Zapata - P. Marin, Ghionea, Baciu, Rada - Nicoliţă, Pleşan, Ov. Petre (Tănase 82), Toja - Dayro Moreno (Bicfalvi 89), Surdu. Antrenor: Mihai Stoichiţă.
Arbitri: Fernando Vitienes Teixeira - Victoriano Casado Diaz, Angel Manuel Cimiano Torre (toţi din Spania)

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+2 Ocazie uriaşă a gazdelor, dar Zapata salvează din faţa lui Parks şi Arman Karamian.

Min. 90 Patru minute de prelungire.

Min. 89 Bourceanu este eliminat, pentru al doilea galben.

Min. 88 Bară transversală a lui Bourceanu, graţie unui şut de la 25 de metri!

Min. 87 Surdu scapă singur-singurel cu Pantilimon şi trage din 14 metri, dar mingea se scurge pe lângă bară.

Min. 82 Stoichiţă face şi el o schimbare, prima, cu Tănase în locul lui Ovidiu Petre. Ambele formaţii sunt din nou în criză de idei.

Min. 79 Ultima schimbare la Timişoara: Magera, în locul lui Alexa.

Min. 77 Parks este foarte activ în ofensiva gazdelor, dar nu este suficient susţinut de colegi şi se pierde între apărătorii Stelei.

Min. 73 Arman Karamian împinge balonul în plasa Stelei, dar este semnalizat în ofsaid. Arbitrul a avut dreptate.

Min. 70 Timişoara are şansa egalării, dar se opune Zapata. Winston Parks îl găseşte liber în careu pe Gigel Bucur, dar reluarea acestuia este agăţată de portarul columbian.

Min. 63 Sabău face deja a doua schimbare. Fostul stelist Stelian Stancu îi ia locul lui Alex Curtean.

Min. 59 Cea mai mare ocazie a Stelei în acest meci îl are ca executant pe Nicoliţă, şutul acestuia, din interiorul careului, fiind însă respins de Pantilimon.

Min. 57 Sabău forţează atacul. Iese Mera, intră costaricanul Parks.

Min. 56 O lansare pentru Surdu, pe zonă centrală, aduce Stelei prima acţiune consistentă. Pantilimon ajunge însă primul la minge şi o respinge cu piciorul de la marginea careului de 16 metri.

Min. 51 Corner executat de Artiom Karamian, Mera reia cu latul, pe lângă poartă, din interiorul careului Stelei.

Min. 43 Gigel Bucur reia cu capul, pe spate, spre poarta lui Zapata, în urma unei lovituri de colţ. Portarul columbian boxează până la Curtean, care din 16 metri îl doboară cu un şut puternic pe Rada, aflat la patru metri în faţa sa.

Min. 38 Primul şut pe spaţiul porţii, expediat de timişoreni, îi aparţine lui Curtean. Acesta a şutat violent, dar Zapata a respins de lângă bară.

Min. 37 Ambii antrenori au pregătit meciul în sensul prudenţei, astfel că apărările îşi fac datoria şi nu lasă mingea să se apropie de poartă.

Min. 31 Bourceanu ratează şi el ţinta, şutând mult peste bară.

Min. 27 Ovidiu Petre trage mult pe lângă, de la 18 metri.

Min. 23 Surdu a fost accidentat destul de rău şi abia păşeşte pe gazon. Înlocuirea sa ar schimba strategia Stelei, Mihai Stoichiţă nedispunând de atacanţi pe banca de rezerve.

Min. 18 Meciul a devenit unul de uzură, în care lupta se dă pentru dominaţia la mijlocul terenului. Arbitrul spaniol întrerupe des jocul şi l-a exasperat pe Sabău. Antrenorul Timişoarei e avertizat că va fi trimis în tribună!

Min. 14 Steliştii aleargă mai mult, dar sunt şi protagoniştii mai multor faze hazlii. Ovidiu Petre a avut parte de un luft, iar Petre Marin a alunecat şi s-a rostogolit pe gazon, în timp ce alerga după un balon.

Min. 10 Dayro Moreno îşi bate joc de o lovitură liberă de la 26-27 de metri. Execuţia sa se duce paralel cu linia de fund a terenului şi se transformă în aruncare de la margine pentru gazde.

Min. 8 Bănăţenii echilibrează jocul la capitolul posesie şi e rândul lor să facă incursiuni spre poarta lui Zapata. Defensiva roş-albaştrilor a respins însă mingile trimise de timişoreni în careu.

Min. 4 Replica gazdelor, cu şutul lui Arman Karamian, din afara careului, însă mingea trece pe lângă poartă.

Min. 3 Steaua începe în terenul Timişoarei, mingea jucându-se preponderent în preajma careului de 16 metri. Pleşan expediază primul şut al meciului, pe lângă poarta lui Pantilimon.

 

Mai multe articole despre:
Steaua Liga I derby FC Timişoara Etapa a 12-a