MENIU

FINAL / CFR Cluj - FK Sarajevo 2-1. Clujenii s-au calificat în grupele Ligii Europa

Foto: NewsIn

Ardelenii s-au calificat cu emoţii în grupele Europa League, adversarii lor din Bosnia apropriindu-se la doar un gol de calificare, cu zece minute înainte de finalul returului din Gruia

În tur, CFR-ul a remizat, 1-1, la Sarajevo, dar formaţiei ardelene i-a fost anulat aiurea un gol într-un moment în care conducea ostilităţile şi pe tabela de marcaj. Acum a placat favorită la calificare, însă a avut parte de un meci mult mai greu decât se aştepta.

Componenţa formaţiilor:

CFR Cluj: Nuno Claro - Tony, Muresan, Cadu, Panin - Dubarbier (Min. 90+4 Buş), Peralta (Traore 88), Dani, Culio - Y. Koné, Nei (Mara 62). Antrenor: Antonio Conceicao.

FK Sarajevo: Alaim - Belosevic (Skoro 55), Rizvanovic, Torlak, Dudo - Dzamkic, Ihtijarevic (Pliska 80), Muminovic, Maksmumic - Hadzic, Jahovic. Antrenor: Mehmed Janjos.

Arbitri: Duarte Nuno Pereira Gomes - Jose Manuel Silva Cardinal, Venancio Manuel Raposo Batista Tomé (toţi din Portugalia).

Cele mai importante momente ale meciului:

Min. 90+3 Presiune a lui FK Sarajevo, care are două cornere consecutive la poarta noastră. Inclusiv goalkeeper-ul Alaim a venit în careul lui Nuno Claro.

Min. 90 Patru minute de prelungire.

Min. 87 Clujenii nu acuză şocul şi atacă dezlănţuiţi. Şut Culio din 16 metri, mingea e deviată şi prinsă de Alaim.

Min. 82 CFR cere penalty după ce mingea l-a lovit în mână pe Torlak, la un şut al lui Peralta. Arbitrul consideră că distanţa a fost prea mică şi a lăsat jocul să continue.

Min. 73 Bară Sixto Peralta. Jucătorul CFR-ului a scăpat singur cu Alaim şi a încercat să trimită pe lângă acesta, însă portarul lui FK Sarajevo a reuşit să devieze balonul în stâlpul din dreapta.

Min. 71 Hadzic trage sub bară din lovitură liberă de la 30 de metri, dar Nuno Claro scoate în corner.

Min. 64 Incredibilă ratare a bosniacilor! Hadzic scapă singur cu Nuno Claro, îi trimite mingea printre picioare şi îl depăşeşte pe goalkeeper-ul nostru. Singur cu poarta goală, Hadzic trimite în bară, din trei-patru metri!

Min. 62 Un al treilea român pe teren, în trupa lui Conceicao. Mara i-a luat locul lui Nei.

Min. 57 Şut dintr-o bucată al lui Culio, de la 17 metri, puţin pe lângă poarta bosniacilor.

Min. 51 Gabi Mureşan trage tare de la 40 de metri, iar Alaim respinge greu, în corner, de lângă bară.

Min. 49 Panin centrează perfect pentru Peralta, care din cinci metri reia peste transversală.

Min. 48 Dani ratează intervenţia, la marginea careului de 16 metri, dar potenţiala acţiune periculoasă a bosniacilor este curmată de Cadu, care a respins cu capul.

Min. 32 Jocul clujenilor nu iese, iar jucătorii lui Conceicao sunt irascibili. Tony are o intrare foarte dură, la Dudo, undeva la mijlocul terenului, iar arbitrul îi arată cartonaşul galben.

Min. 29 Culio execută direct spre poartă o lovitură de colţ, iar Alaim reţine pe linia porţii. Vârful clujenilor, nei, îl loveşte intenţionat cu capul pe poartarul oaspeţilor, însă arbitrul nu vede faza şi brazilianul rămâne nesancţionat.

Min. 27 Maksumic execută o lovitură liberă de la peste 30 de metri, însă departe de poarta noastră.

Min. 20 Prima mare ocazie a CFR-ului. Dubarbier se grăbeşte să şuteze de la 18 metri, deşi scăpase singur spre poarta lui Alaim. Mingea trimisă de el trece peste poartă.

Min. 19 Continuă ofensiva oaspeţilor. Jahovic reia cu capul peste transversala porţii noastre.

Min. 17 Cadu respinge cu capul din faţa unui atacant bosniac, aflat în poziţie iminentă de gol.

Min. 14 Culio centrează pentru Nei, în marginea careului de şase metri, dar vârful brazilian trece pe sub minge.

Min. 12 Un nou şut, al lui Muminovic, trece puţin peste transversala porţii noastre.

Min. 10 Oaspeţii încearcă să-l surprindă pe Nuno Claro cu un şut de la 35 de metri, însă şutul lui Beloseviceste reţinut de portarul CFR-ului.

Min. 5 Dubarbier obţine primul corner al meciului.

Mai multe articole despre:
CFR Cluj FK Sarajevo Europa League