MENIU

Filmul "Milk" a fost interzis minorilor de către Centrul Naţional al Cinematografiei - VEZI VIDEO

Foto: www.collider.com
În SUA, filmul a obţinut ratingul R (Restricted)

Filmul "Milk", cu opt nominalizări la Oscar şi în care apar scene erotice între persoane de acelaşi sex, a fost încadrat la categoria "Interzis minorilor" de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), potrivit site-ului cinemagia.ro.

Conform regulamentului CNC, rating-ul IM (interzis minorilor) se atribuie filmelor care conţin mai multe dintre următoarele elemente: scene de violenţă fizică şi psihică repetată, scene de prezentare a actului sexual, scene de viol, limbaj vulgar, gesturi obscene, scene care încurajează plăcerile sadice sau consumul de droguri, scene care conţin cruzime sau sadism nemotivat, scene care detaliază tehnicile criminale sau scene cu imagini de sinucidere.

"Filmul atâta merită. Asta e", a declarat, pentru Cinemagia, Cristina Corciovescu, membru în comisia de rating a CNC.

În replică, directorul distribuitorului român al filmului (RoImage), Oana Stoenescu, spune că va contesta rating-ul CNC, in timp ce Johannes Goetz, reprezentantul partenerului german al RoImage, Prorom, consideră rating-ul "o glumă".

Dintre elementele enumerate în regulamentul CNC, "Milk" nu conţine decât o scenă de sinucidere prin spânzurare, iar scenele de sex dintre doi bărbaţi sunt mai puţin şocante decât cele din "Brokeback Mountain", film care a primit rating-ul "interzis sub 14 ani".

Anul trecut, CNC a atribuit ratingul IM filmelor horror "Balul Absolvenţilor", "Reduceri de personal", "Crime Online", "Carantina", "Saw V", "Scar" şi "Metroul Groazei", peliculei "Jocuri stranii", pentru scenele de sadism, şi "Haotica Ana", care a fost încadrat astfel din pricina scenelor erotice.

Regizat de Gus Van Sant, "Milk" este un film biografic despre viaţa primului politician gay ales într-o funcţie publică importantă. Rolul principal este interpretat de Sean Penn.

În SUA, filmul a obţinut ratingul R (Restricted), ceea ce înseamnă că persoanele sub 18 ani pot intra în sala de cinema numai însoţite de un adult. Coform site-ului oficial al comisiei de rating din SUA, ratingul atribuit de americani se justifică pentru "limbaj, anumite scene cu conţinut sexual şi scene scurte de violenţă". În Marea Britanie, filmul a fost încadrat la categoria "Interzis celor sub 15 ani".

"Milk" va avea premiera în România pe 30 ianuarie.
Mai multe articole despre:
film CNC interzis