MENIU

Filmul Francesca premiat la Festivalul International de Film de la Gijon, din Spania

Filmul \

Filmul, regizat de Bobby Păunescu, a provocat mari controverse încă de la premiera mondială de la Festivalul de Film de la Veneţia.

O nouă victorie a cinematografiei româneşti! Controversatul film Francesca a primit duminică seară Premiul Federaţiei Internaţionale a presei de cinematografie, la Festivalul International de Film de la Gijon, din Spania.

Pelicula redă povestea unei românce care vrea să-şi deschidă în Italia o şcoală pentru copiii imigranţilor şi să schimbe percepţia negativă a italienilor despre români. Francesca, jucată de actriţa Monica Bârlădeanu este pregătită să înfrunte orice obstacol pentru a-şi îndeplini visul. Numai că evenimentele se precipită, adevăruri dureroase ies la iveala şi priorităţile se schimbă.

Filmul, regizat de Bobby Păunescu, a provocat mari controverse încă de la premiera mondială de la Festivalul de Film de la Veneţia. Anumite replici care fac referire la politicieni italieni, au stârnit un scandal mediatic, care i-a făcut pe organizatorii festivalului veneţian să interzică pelicula în cinematografele locale.

Mai multe articole despre:
film Spania Bobby Păunescu Francesca