MENIU

Filialele PRM şi PNG-CD din Cluj susţin fuziunea celor două partide

Foto: gandul.info

Filialele din Cluj ale PRM şi PNG-CD susţin fuziunea celor două partide, în special după succesul electoral de la alegerile europarlamentare.

Preşedintele PRM Cluj, Gheorghe Funar, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că ar fi de acord cu o viitoare colaborare dintre cele două partide, însă PRM va aşteapta decizia PNG-CD privind o eventuală fuziune.

"Eu susţin o asemenea fuziune. S-a confirmat că la aceste alegeri pentru Parlamentul Europei, unde-s mulţi puterea creşte. Aşteptăm o decizie din partea colegilor de la PNG-CD, dacă este pentru fuziune vom găsi împreună şi denumirea potrivită pentru formaţiunea care se va naşte după această fuziune", a afirmat Funar, adăugând că la al cincelea congres al PRM nu vizează altă funcţie decât cea de secretar general, pentru că "secretar general este unul, şi vicepreşedinţi avem destui".

Preşedintele PNG-CD Cluj, Pompiliu Manea, a spus că el militează pentru o "dreaptă românească", pe care partidul din care face parte nu o poate constitui singură.

"În PNG-CD am militat pentru o dreaptă românească, ori o dreaptă românească nu se poate face cu un singur partid, ci cu mai multe partide care sunt de dreaptă românească. Am dorit acest lucru şi am demonstrat, prin mişcarea de la alegerile de duminica trecută, că rezultatul s-a obţinut. Eu lupt pentru o dreaptă care să aibă 30% din electorii ţării", a afirmat preşedintele filialei PNG-CD Cluj.

Manea a mai spus că, în această dreaptă românească, ar putea veni acele partide mici ale căror voturi ajung, prin redistribuire, la "duşmanii lor politici", referindu-se la formaţiuni precum Partidul pentru Patrie. "Este necesar să contribuim la reorganizarea partidului, avem încă o situaţie de provizorat în multe filiale, acolo unde avem rezultate mai slabe şi unde s-a furat mai mult de către purtătorii de trandafir, să găsim soluţii pentru ca în toamnă, la alegerile prezidenţiale, să fim furaţi mai puţin", a mai precizat secretarul general al PRM, Gheorghe Funar.

Mai multe articole despre:
Cluj alegeri PRM fuziune Gheorghe Funar PNG-CD