MENIU

Festivalul George Enescu are loc în perioada 30 august-26 septembrie

Foto: RTV

Un eveniment cultural elitist, nu pentru turiştii de ocazie, ci pentru adevăraţii iubitori ai muzicii clasice, acesta este Festivalul Internaţional George Enescu din Bucureşti. Declaraţia a fost făcută de directorul artitistic al evenimentului, Ioan Holender, la Bruxelles, la prima oprire din turneul de promovare a festivalului. Zilele acestea, mai mulţi artişti români concertează în şase capitale europene, în avanpremiera celei de-a 19-a ediţii a festivalului care va începe în toamnă.

Bruxelles, Paris, Londra, Roma, Berlin şi Viena. Aici vor ajunge câţiva dintre artiştii români, cândva participanţi la concursul George Enescu, acum reprezentanţi în străinătate ai culturii româneşti, la primul turneul de promovare a unui festival cu tradiţie.

"Este foarte importantă această manifestare pentru că nu face decât să confirme valoarea fenomenului cultural românesc", a declarat Ovidiu Dranga, ambasadorul României la Bruxelles.

The Guardian consideră Festivalul şi Concursul Internaţional George Enescu singurul rival al celebrului festival de la Salzburg. Pentru România este unicul, însă, în care se regăseşte spectacolul cultural autentic. 

Este loc însă şi pentru străinii care doresc să vadă pe aceeaşi scenă orchestre de renume şi artişti mari ai operei şi baletului internaţional. Până în prezent s-au făcut peste trei mii de rezervări. Festivalul Internaţional George Enescu se va desfăşura între 30 august şi 26 septembrie, la Bucureşti.
Mai multe articole despre:
festival artişti declaraţie George Enescu