MENIU

Fermierii ar putea cultiva doar plantele care reflectă radiaţia solară

Foto: sxc.hu

Întrucât nu sunt speranţe că încălzirea globală ar putea fi oprită, oamenii de ştiinţă se întrec în soluţii prin care aceasta să fie încetinită. Cercetătorii britanici susţin că fermierii s-ar putea angaja în războiul împotriva creşterii temperaturilor cultivând doar acele varietăţi de plante care reflectă puternic radiaţia soarelui şi o trimit înapoi în spaţiu.

Ei susţin că această strategie ar putea răcori cu peste un grad în timpul verii mare parte din Europa, nordul Americii şi nordul Asiei, unde se află cele mai importante culturi agricole. Mai mult, tactica ar putea reduce cu 20% ritmul de creştere a temperaturilor, estimat a fi de cinci grade Celsius până la finele secolului.

Grâul, porumbul sau orzul reflectă diferit energia solară, în funcţie de cât de lucioasă e suprafaţa plantelor, cum sunt distribuite frunzele sau cât de stufoase sunt. Din fericire, fermierii nu sunt sfătuiţi să renunţe complet la aceste culturi, ci doar să se orienteze spre soiurile optime. Cu alte cuvinte, să prefere culturile reflectorizante.

Mai multe articole despre:
fermieri culturi temperaturi încălzire globală