MENIU

Femeile, salvatoarele economiei mondiale?

Foto: clopotel.ro

Cea mai importantă forţă economică nu este nici China, nici India, ci femeia, scrie CNN. Puterea economică a femeilor la nivel mondial va ajunge în 2014 la 18 trilioane de dolari, potrivit estimărilor Băncii Mondiale. O creştere de două ori mai mare decât cea estimată pentru China şi India la un loc.

Pentru companii creşterea puterii economice a femeilor e o piaţă pe care trebuie să o valorifice. Însă, potrivit unui studiu realizat de Boston Consulting Group şi citat de CNN, femeile se simt ignorate de marile companii.

"Companiile încearcă, în prezent, să relaţioneze cu femeile punând o tentă roz pe produsele masculine", spune Michael Silverstein, co-autorul cărţii "Women Want More".  

Industria care, potrivit studiului, relaţionează cel mai slab cu clientela feminină este cea a serviciilor bancare.

Procedând astfel, diversele industrii riscă să îndepărteze cea mai mare forţă economică din lume. Actualmente femeile controlează 20 de trilioane de dolari din bugetul de consum anual, buget care va ajunge la 28 de trilioane de dolari în 2014, potrivit estimărilor.

Pentru prima dată, numărul bărbaţilor care lucrează pe piaţa globală este egal cu cel al femeilor, mai arată studiul. Ele sunt, însă, mai prost plătite şi ajung rar la poziţia de CEO.