MENIU

Femeile de la tropice nasc mai multe fete

FOTO: qweas.com

Femeile care locuiesc la tropice nasc mai multe fete decât cele care locuiesc în alte părţi ale lumii, a arătat un studiu.

Un cercetător din Marea Britanie, Dr. Kristen Navara, a explicat în Jurnalul societăţii Regale de Biologie, că motivul pentru această realitate s-ar putea datora vremii calde sau a zilelor mai lungi. Climatul ar putea schimba rata pierderilor accidentale de sarcină sau calitatea spermei. Un alt motiv ar putea fi un avantaj evoluţionar al fetelor care locuiesc mai aproape de ecuator.

Experţii ştiu deja că rata natalităţii a la băieţi şi fete variază pe glob. În timp ce unele variaţii pot fi explicate de societate - în China de exemplu băieţii sunt preferaţi şi multe fete nu se mai nasc în urma chiuretajelor - există şi o serie de procese naturale.

Oamenii de ştiinţă au sugerat că fetusul femelă este mult mai rezistent decât cel mascul, care este mai mult influenţat de mediului înconjurător a femeii gravide. Latitudinea ar putea avea un efect important. În timpul unor momente de schimbări climatice majore, a războiul, rata de nastere a fetelor este mult mai mare decât cea a băieţilor.

În acest moment, media globală este 51,5% în favoarea bărbaţilor, cu 106 bărbaţi la 100 de femei.

Mai multe articole despre:
Marea Britanie avort fete chiuretaj fetus tropice