MENIU

Federaţia Română de Diabet: Un român din patru suferă de obezitate

Foto: Realitatea TV

Situaţie alarmantă. Unu din patru români este obez, potrivit Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Medicii spun că situaţia este cu atât mai gravă cu cât doar o persoană din 100 urmează un tratament supravegheat medical pentru această problemă.

Medicii specialişti pun aceste statistici ingrijorătoate pe seama modului de viaţă al românilor. Stresul, lipsa miscării sau mâncatul între mese contribuie foarte mult la creşterea în greutate.

"Nu se mănâncă dimineaţa. Se mănâncă foarte mult, românii mănâncă în cantitate foarte mare. Se mănâncă foarte multe grăsimi şi dulciuri, din cauza stresului hrana a devenit un fel de drog. Se mănâncă seara, toata lumea mănâncă seara după ce vine de la serviciu. Nu se face efort fizic", a precizat Virgil Stroescu, medic nutriţionist.

Pericolele care îi pândesc pe cei care au kilograme în plus sunt foarte mari. Printre cele mai cunoscute boli care sunt provocate de obezitate se numără hipertensiunea arterială şi diabetul. De asemenea, există un risc crescut de infarct, pot apărea probleme ale aparatului locomotor şi dureri de spate. Pentru evitarea acestor probleme, medicii recomandă o alimentaţie echilibrată, săracă în grăsimi, alături de practicarea regulată a unei activităţi fizice.
Mai multe articole despre:
medici hipertensiune arterială