MENIU

FC Timişoara - Stancu nu va fi folosit cu Mediaş, deşi i-a fost anulat cartonaşul roşu

Fundaşul Stelian Stancu nu va fi folosit de Gabi Balint în partida cu Gaz Metan Mediaş, deşi i-a fost anulat cartonaşul roşu primit cu Pandurii, conducerea anunţând că nu vrea să rişte nimic deoarece decizia nu este definitivă şi irevocabilă.

"Am hotărât, de comun acord, atât administraţia, cât şi staff-ul tehnic, să nu riscăm prin folosirea jucătorului Stelian Stancu în următorul meci, atât timp cât pe rolul instanţelor de judecată sportivă există cauze similare, fără ca acestea să se fi încheiat printr-o hotărâre definitivă. În lipsa unui precedent, care să stabilească o regulă, hotărârea noastră vine să elimine orice emoţie viitoare şi cu atât mai mult să anuleze suspiciunile", a declarat patronul Marian Iancu, citat de site-ul oficial al clubului.

Iancu a mai precizat că decizia Comisiei este doar una justă, nicidecum nu înseamnă o împăcare între FRF şi FC Timişoara. "Faţă de acest lucru, menţionăm că verdictul comisiei a fost unul corect, în spiritul jocului şi în litera regulamentelor, ocazie cu care ne bucurăm să descoperim o atitudine, sperăm, nouă, justiţiară a celor care sunt mandataţi să hotărască şi să emită decizii. Un aşa-zis avantaj făcut nouă de către o Federaţie ostilă este de neimaginat, nici măcar pentru un regizor de filme science-fiction", a conchis acesta.

Stelian Stancu a fost eliminat direct în minutul 85 al partidei de la Pandurii Târgu Jiu pentru un presupus fault în careu, însă în urma memoriului depus de formaţia bănăţeană, Comisia de Disciplină a FRF a decis miercuri să anuleze cartonaşul roşu şi i-a acordat dreptul acestuia de a evolua în etapa următoare.

Decizia bănăţenilor de a nu-l utiliza pe Stancu împotriva lui Gaz Metan Mediaş vine ca urmare a cazului Julio Cesar de la Dinamo, eliminat în partida cu Universitatea Craiova, dar iertat apoi de Comisia de Disciplină, care l-a declarat apt pentru meciul următor cu FC Vaslui. Formaţia moldavă a contestat dreptul de joc al brazilianului, care a evoluat atunci pe tot parcursul celor 90 de minute, iar speţa se judecă acum la TAS, urmând ca în cazul în care decizia Comisiei va fi considerată incorectă, Dinamo să piardă la masa verde.

Partida FC Timişoara-Gaz Metan Mediaş este programată să se dispute sâmbătă de la ora 18:00.