MENIU

Fanii şocaţi s-au adunat vineri în faţa spitalului unde a murit Michael Jackson

Foto: http://edition.cnn.com/2009/SHOWBIZ/Music/06/25/jackson/index.html
Fani lui Michael din toată lumea au ieşit pe străzi, din Statele Unite până în Europa şi Japonia
Vestea morţii lui Michael Jackson a căzut ca un trăsnet şi a făcut înconjurul lumii în doar câteva minute

Regele muzicii pop, Michael Jackson, a murit la Los Angeles. Un stop cardiac i-a curmat viaţa la 50 ani, într-un moment în care toată lumea îi aştepta revenirea pe scenă. Michael se pregătea pentru un turneu maraton de 50 de concerte, la Londra.

În loc să aplaude la concerte, fanii lui Michael Jackson vor plânge la înmormânare. Megastarul nu mai este printre noi. Vestea a căzut ca un trăsnet şi a făcut înconjurul lumii în doar câteva minute.

Înainte să anunţe decesul, starul pop a fost dus de urgenţă la un spital din Los Angeles de către un echipaj de pompieri paramedici. Când aceştia au ajuns la domiciliul cântăreţului, vedeta deja nu mai respira. Paramedicii au făcut manevre de resuscitare cardiopulmonară la faţa locului, apoi au dus pacientul la centrul medical UCLA.

La centrul medical UCLA, toate intrările către camera de urgenţă au fost blocate de gărzile de securitate şi nici măcar personalului spitalului nu i se permite să intre.

O mare mulţime de oameni s-a adunat, de asemenea, în faţa spitalului, potrivit imaginilor transmise de televiziuni.

La domiciliul vedetei din Bel Air au venit poliţişti pe motocicletă. Strada din faţa casei a fost închisă circulaţiei, dar câţiva oameni se adunaseră deja în faţa casei, potrivit CNN.

Şi la New York, locuitorii şi turiştii din Times Square erau şocaţi de vestea morţii lui Michael Jackson. "Nu ştiu ce să spun. E trist, foarte, foarte trist", a declarat o tânără de 18 ani. "Mama mea era fan. Am ascultat muzica lui", a adăugat ea.

"Sunt şocat. Am crezut că minte cineva când am auzit prima dată. Am fost un fan de când era un băieţel", spune Sue Sheider, o profesoară de 51 de ani din Long Island.

Michael Jackson anunţase un turneu de întoarcere pe scena pe care o părăsise de câţiva ani, turneu ce trebuia să înceapă luna viitoare, la Londra, urmând să continue până în martie 2010. În ultimele două luni, cântăreţul a făcut repetiţii în zona Los Angeles, pregătindu-se pentru seria de concerte.
Biletele pentru cele 50 de concerte programate la Londra, puse în vânzare în martie, s-au epuizat în câteva minute.

Michael Jackson a vândut în timpul vieţii în jur de 750 de milioane de discuri, care, adăugate celor 13 premii Grammy pe care le-a obţinut, fac din el cea mai de succes vedetă din toate timpurile.

În ultimii ani sănătatea lui Michael Jackson a fost subiect de îngrijorare, dar promotorii spectacolelor de revenire de la Londra, AEG Live, au spus în martie că Michael Jackson a fost examinat timp de patru ore şi jumătate de diferiţi medici.

Mai multe articole despre:
spital deces Michael Jackson fani spitalizare