MENIU

Fanii lui Lazio şi-au atacat favoriţii cu petarde!

Foto: http://www.football-hooligans.org

Suporterii lui Lazio şi-au dat din nou în petec. Nemulţumiţi de evoluţia echipei, câţiva zeci de suporteri ai grupării romane s-au stâns la cantonamentul echipei de la Formello, unde i-au apostrofat pe jucători. La un moment dat, ultraşii au aruncat două petarde pe arena unde se antrena echipa, care şi-a suspendat şedinţa de pregătire pentru 20 de minute.

Ultraşii echipelor italiene sunt binecunoscuţi pentru incidentele pe care le creează. Dacă bătăile cu galeriile adverse sunt aproape nelipsite în preajma derby-urilor, tifossi italieni nu-şi iartă nici favoriţi, dacă sunt nemulţumiţi de evoluţia lor.

La Formello nu a fost marţi deloc o zi liniştită.  Locul de cantonament al lui Lazio Roma a fost luat cu asalt de zeci de suporteri, care i-au luat la ochi pe jucătorii romani, din cauza evoluţiilor mai slabe din ultima vreme. "Credinţa noastră nu poate fi trădată" sau "Treceţi la muncă" au fost doar câteva din scandările fanilor laziali, care au avut şi câţiva "preferaţi": Lotito, preşedintele lui Lazio, antrenorul Ballardini (Întoarce-te la Palermo, sclav al lui Lotito) dar şi albanezul Tare, şi chiar căpitanul Tommaso Rocchi, "vinovat" că l-a aprobat pe Lotito, care a cerut excluderea de pe stadion a suporterilor violenţi. Nu a scăpat nici sârbul Kolarov, pentru gestul său la adresa suporterilor, după eşecul din ultima etapă, de la Bari, scor 0-2. Din fericire, internaţionalul român Ştefan Radu, care joacă la Lazio, nu le-a dat motive de nemulţumire în ultima vreme suporterilor, aşa că nu a intrat în vizorul ultraşilor.

La un moment dat, fanii au aruncat chiar şi două petarde pe terenul de antrenament al echipei. Şedinţa a fost întreruptă din cauza acestui incident timp de 20 de minute, apoi echipa condusă de Ballardini şi-a reluat antrenamentul, pe un teren mai îndepărtat de zona în care se aflau suporterii.  

Lazio ocupă locul 15 în clasament după 9 etape, iar în ultimele 7 meciuri oficiale a acumulat numai 4 puncte.

Recent, Fabio Capello, actualmente antenorul naţionalei Angliei, a declarat că ultraşii fac legea în fotbalul italian, iar marţi, Claudio Ranieri, i-a dat dreptat acestuia. "Anul trecut, când eram la Juventus, am vrut să-l transfer pe Stankovic (mijlocaşul lui Inter care a fost pus pe lista de transferuri la un moment dat dar care a rămas la echipa lui Chivu şi a făcut un sezon excelent, n.r.), dar nu l-au vrut suporterii!", a spus actualul antrenor al Romei.

Mai multe articole despre:
suporteri Lazio incidente Fabio Capello petarde