MENIU

Familia regală britanică, pe platforma Twitter

Foto: RTV

Familia regală britanică dispune, din 10 iulie, de o pagină personalizată pe platforma de micro-blogging Twitter, pentru a permite susţinătorilor să urmărească activităţile oficiale ale membrilor săi, au anunţat reprezentanţii Palatului Buckingham.

"Regina a fost informată că pagina funcţionează, deşi niciun membru al familiei regale nu a scris, până acum, altor membri ai reţelei Twitter", a confirmat un purtător de cuvânt al palatului. Pagina conţine lista angajamentelor oficiale ale familiei şi semnalează actualizarea diverselor site-uri dedicate de pe internet.

Printre primele mesaje postate pe platformă se numără un link care trimite la un set de fotografii în care regina se întâlneşte cu artista Carol Ann Duffy, care a primit, în luna mai a acestui an, titlul de poetă oficială a Regatului Unit, la împlinirea a trei secole de când "poetul de curte" este o persoană de sex feminin.

Un alt mesaj face legătura cu platforma YouTube, unde se pot vedea fisiere video cu schimbarea gardei la palatul Buckingham. "Twitter-ul regal" urmează să fie actualizat de echipe de angajaţi ai Palatului Buckingham, dar şi de la Clarence House, rezidenţa londoneză a prinţului Charles.

Abia lansată pe 10 iulie seara, pagina număra deja 2.140 de vizitatori.