MENIU

Familia de autoturisme care va înlocui gama Logan va fi lansată destul de repede

Foto: standard.money.ro

Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Dacia, Constantin Stroe, a declarat marţi că familia de autovehicule care va înlocui gama actaulă Logan va fi lansată în anii care urmează, fără a preciza dacă este vorba de intervalul 2010-2012.

"După gama Logan, o altă familie de autovehicule va fi lansată de către Dacia şi asta se va întâmpla destul de repede. Vor fi automobile pe aceeaşi nişă, însă se vor face paşi importanţi în ceea ce priveşte calitatea şi performanţele. Denumirea va fi diferită de cea a actualei game, iar Logan va mai rămâne în producţie", a declarat Constantin Stroe marţi cu ocazia lansării cărţii" Renault şi Dacia de zece ani împreună".

Stroe a mai spus că dacă Dacia va "păcăli" luna noiembrie, producţia estimată de 300.000 de automobile va fi atinsă. 

"Pentru septembrie şi cotombrie avem comenzi, şi dacă vom păcăli luna noiembrie, în sensul că se vor comanda maşini şi vom avea producţia de 1.340 unităţi pe zi, atunci vom atinge estimările. Oricum, capacitatea noastră de producţie este de 400.000 de unităţi pe an" a precizat vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Dacia.

În ceea ce priveşte viitorul model Dacia, SUV-ul preconizat a fi lansat în 2010, acesta are deja linia de asamblare pregătită, oficialul Dacia refuzând să precizeze la cât s-a ridicat investiţia pentru această linie de asamblare.

Acesta a precizat doar că investiţia adepăşit-o pe cea a lui Sandero Stepway, care s-a cifrat la un milion de euro.

Dacia va produce, în 2009, aproximativ 300.000 de vehicule la uzina de la Piteşti, a declarat la începutul lunii iulie directorul general al Automobile Dacia şi director general al grupului Renault, Francois Fourmont, la aniversarea a 10 ani de la preluarea producătorului român de automobile de către Grupul Renault.

În 2008, Dacia a produs 242.385 de vehicule, dintre care 172.886 au mers la export. 

"Pentru anul în curs estimăm că vom produce aproximativ 300.000 de vehicule Dacia, însă nu avem în plan realizarea unui model cu volanul pe partea dreaptă", a  mai spus Fourmont. 

De asemenea, acesta a precizat că autorităţile române au făcut tot ce era necesar pentru a obţine împrumutul de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), prin transmiterea scrisorii de garanţie. "Dacia poartă în prezent discuţii cu membrii consiliului de administraţie al BEI, pentru a stabili datele împrumutului", a menţionat Francois Fourmont. 

 

Mai multe articole despre:
Logan Constantin Stroe Sandero Stepway