MENIU

Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti a fost decorată cu Ordinul \"Meritul pentru învăţământ\"

Absolvenţii de drept au cu cele mai mici şanse să-şi găsească un loc de muncă în acest an, cu o concurenţă de 55 de persoane pe fiecare job

Preşedintele Traian Băsescu a decorat, cu prilejul sărbătoririi a 150 de ani de existenţă, Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, precizând că efortul pentru creşterea standardului învăţământului românesc trebuie să continue.

\"În semn de apreciere pentru activitatea meritorie avută de-a lungul celor 150 de ani de existenţă, am decis decorarea, în numele statului român, a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti cu Ordinul \"Meritul pentru învăţământ\" în grad de mare ofiţer. De asemenea, ţinând cont de faptul că încă din 1994 la Facultatea de Drept funcţionează Colegiul Juridic franco-român de Studii Europene, ca urmare a colaborării fructuoase dintre Facultatea de drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi Universitatea Paris am decis ca, în semn de apreciere pentru activitatea meritorie a acestui Colegiu şi pentru sărbătorirea a 15 ani de existenţă, să-l decorez în numele statului român cu Ordinul \"Meritul cultural\" în grad de cavaler\", a anunţat şeful statului, prezent la manifestările prilejuite de împlinirea a 150 de ani de existenţă a Facultăţii de Drept.

Băsescu a ţinut să amintească nume sonore de dascăli ai Facultăţii de Drept- Mircea Djuvara, Ion Filipescu, Traian Ionaşcu, Tudor Popescu, Nicolae Titulescu, arătând că această instituţie de învăţământ superior a reprezentat şi punctul de plecare pentru numeroşi oameni de stat, între care cinci prim-miniştri şi 20 de miniştri ai Justiţiei.

Şeful statului a arătat că competitivitatea Facultăţii de Drept la nivel internaţional este recunoscută, în acest sens stând mărturie juriştii români care fac parte din instituţii precum CEDO sau ONU. \"Important este ca acest standard de calitate consolidat în timp să nu scadă în detrimentul numărului de studenţi\", a subliniat Băsescu, pledând, de asemenea, pentru a se face în continuare eforturi pentru creşterea standardului învăţământului românesc la nivel european.

Băsescu a participat şi, alături de rectorul şi decanul Facultăţii, la lansarea unei emisii de timbre aniversare, şi primind cadou primul timbru de acest fel.