MENIU

Fabio Cannavaro revine la Juventus, formaţie cu care a semnat un contract valabil un an

Foto: www.corriere.it

Căpitanul echipei naţionale a Italiei, Fabio Cannavaro, care şi-a încheiat contractul cu spaniolii de la Real Madrid, va reveni de la data de 1 iulie 2009 la fosta sa echipă, Juventus Torino, se arăta, marţi, într-un comunicat al clubului.

"Sunt fericit că mă voi întoace la Juventus şi voi îmbrăca din noi tricoul acestei echipe. Îmi pare rău că unii dintre suporteri nu mă privesc cu ochi prea buni, mai ales după tot ce am făcut pentru această formaţie în trecut. Sper însă ca prin muncă să îi pot convinge pe toţi că sunt un jucător profesionist, care va face totul ca Juventus să fie cât mai sus în toate competiţiile", a spus Cannavaro.

Directorul sportiv al alb-negrilor, Alessio Secco, a explicat motivele despărţirii de fundaş în 2006, precizând că este foarte mulţumit de revenirea sa la Torino: "Fabio este campion mondial cu Italia, un fost câştigător al "Balonului de Aur" şi un mare om şi jucător. În 2006 am fost nevoiţi să îl transferăm la Real Madrid pentru a face rost de bani pentru a putea trece de acea perioadă de criză. Acum am profitat de faptul că înţelegerea sa cu spaniolii a expirat şi l-am readus la Torino. Suntem siguri că va face tot posibilul pentru ca Juventus să fie cât mai competitivă".

Fabio Cannavaro a plecat de la Juventus Torino acum trei ani, când Juventus a fost retrogradată în liga secundă, în urma scandalului "Calciopoli". Italianul a jucat trei sezoane la Real Madrid, timp în care a câştigat de două ori campionatul Spaniei. Fostul "Balon de Aur" (2006) mai are în palmares două titluri de campion şi cu Juventus Torino (2005 şi 2006), el fiind şi campion mondial cu Italia în 2006.
Mai multe articole despre:
Real Madrid Juventus Fabio Cannavaro contract