MENIU

F5 X-Media deţine cea mai puternică ofertă în zona website-urilor de Ştiri generale

F5 X-Media face parte din F5, compania de new media a trustului Realitatea-Caţavencu

Potrivit ultimului Studiu de audienţă SATI, F5 X-Media este lider pe Ştiri generale – cea mai aglomerată şi totodată cea mai importantă categorie din SATI din punct de vedere al audienţei nete.

Raportat la totalul consumatorilor de Ştiri generale, regia de vânzări online a grupului Realitatea-Caţavencu deţine un reach net de 36,7%.

“În 2010, vom continua în direcţia consolidării leadership-ului F5 X-Media în zona de Ştiri generale, dar şi a dezvoltării segmentelor de Lifestyle feminin, respectiv Economie şi finanţe, unde în prezent deţinem cea importantă ofertă de clienţi unici însumaţi şi unde momentan nu dispunem de date de audienţă, portalul MONEY.ro nefiind lansat la momentul începerii studiului”, declară Irina Moroşanu, business affairs manager F5, compania care deţine F5 X-Media.

Studiul de audienţă SATI, valul 4, desfăşurat în intervalul martie-august 2009, poziţionează F5 X-Media în topul regiilor de vânzări care administrează site-uri pe segmentul Ştiri generale – categoria din SATI cu cea mai numeroasă audienţă (1.196 de mii de vizitatori unici săptămânal)

Fiind reprezentată de 4 produse - REALITATEA.NET (incluzând şi website-ul afiliat Ziare.ro), Cotidianul.ro, Catavencu.ro şi Newsin.ro - F5 X-Media acoperă pe acest segment o audienţă netă săptămânală de 439 mii de utilizatori absolut unici (deduplicaţi), cu 27 de mii mai mult faţă de ARBOinteractive (412 mii absolut unici pe săptămână), aflată pe locul 2 în clasament.

Astfel, regia de vânzări online a grupului Realitatea-Caţavencu atinge săptămânal 36,7% din totalul consumatorilor de Ştiri generale, în timp ce din totalul utilizatorilor de internet acoperă 8,7 procente doar prin cele 4 site-uri din segmentul General News.

Cele 21 de site-uri din portofoliul regiei care au audienţa măsurată de SATI ating săptămânal aproape un sfert dintre utilizatorii de internet, 22,4% (circa 1.134  mii persoane).