MENIU

Extrema-dreaptă europeană se uneşte pentru a se opune Uniunii Europene

Foto: emaramures.ro

Cinci partide europene de extremă-dreaptă, printre care Frontul Naţional francez, FN, au înfiinţat sâmbătă la Budapesta o alianţă pentru a se opune UE la Bruxelles, a anunţat formaţiunea ungară naţionalistă Jobbik, relatează AFP.

Numit "Alianţa mişcărilor naţionale europene", acest nou grup vrea să protejeze "Europa de imperialismul religios, politic, economic şi financiar", potrivit unui text în nouă puncte adoptat sâmbătă.

"Alianţa va deveni un partid european oficial care se va înregistra în Belgia sau la Strasbourg", a spus eurodeputatul Zoltan Balczo, vicepreşedinte al Jobbik.

În afară de Jobbik şi FN francez, alianţa regrupează Frontul Naţional belgian, Fiamma Tricolore din Italia şi Partidul Democrat Naţional suedez. Sunt în curs negocieri cu Partidul Naţional britanic şi cu alte formaţiuni din Austria, Spania şi Portugalia, a spus Jobbik.

Periodic admonestată pentru retorica sa antisemită şi anti-romi, formaţiunea ungară a primit 14,7% din voturi la alegerile europene din iunie, având în PE trei aleşi.
Mai multe articole despre:
UE Alianţă Europa extrema dreaptă