MENIU

Explozie în Teheran soldată cu moartea atacatorului sinucigaş

Foto: RTV

O bombă a explodat la Teheran pe 20 iunie, o persoană fiind ucisă şi alte două rănite, a anunţat agenţia Fars. Persoana care a murit în explozie era autorul atacului sinucigaş, atac soldat cu rănirea altor două persoane, a informat aceeaşi agenţie.

Potrivit sursei, explozia s-a produs lângă mausoleul ayatollahului Ruhollah Khomeini."Un terorist sinucigaş a murit în aripa nordică a mausoleului. Alte două persoane au fost rănite", potrivit sursei, care nu a precizat circumstanţele exacte ale atacului.

Incidentul a avut loc în condiţiile în care între 1.000 şi 2.000 de manifestanţi s-au strâns în faţa Universităţii din Teheran, dar poliţia a intervenit şi a dispersat protestatarii, folosind tunuri cu apă, a declarat un martor ocular, relatează AFP.

În plus, "poliţia le interzice oamenilor să se apropie de piaţa Enqelab" unde era prevăzută o altă manifestaţie şi "ţine oamenii pe trotuare, îi împinge şi îi loveşte", a spus un alt martor ocular. Potrivit agenţiilor de presă, poliţia foloseşte gaze lacrimogene pentru a dispersa protestarii.

Se poate vedea fum în zona pieţei Enghelab, unde s-au strâns opozanţii, sfidând interdicţia de a manifesta.