MENIU

Executantul lucrărilor de la Pasajul Băneasa va răspunde penal pentru accidentul de săptămâna trecută

Foto: RTV

Executantul lucrărilor de la Pasajul Băneasa, unde şi-au pierdut viaţa trei muncitori, va răspunde penal pentru accidentul de săptămâna trecută. Luni, Inspectoratul de stat în Construcţii a formulat plângere penală împotriva a patru persoane din conducerea şantierului.

Conform anchetei oficiale, cauza accidentului a fost nesprijinirea săpăturii executate până la şase metri adâncime. Trei dintre muncitorii care lucrau la o deviere a reţelei de apă-canal de la Pasaj au murit după ce malul de pământ s-a prăbuşit peste ei.

Primul muncitor scos de sub malul care s-a prăbuşit la pasajul Băneasa a fost externat, după ce a primit îngrijiri medicale la Spitalul Elias din Bucureşti, unde a fost adus în stare de şoc, au declarat medicii de la Camera de Gardă ai spitalului. Bărbatul se află în afara oricărui pericol, nefiind descoperite leziuni în urma investigaţiilor medicale efectuate, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Valentin Calu.

Accidentul s-a produs în jurul orei 18.30, când patru muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ înalt de patru metri. Permanent a existat riscul ca pământul să se surpe din nou, ceea ce a îngreunat acţiunea de salvare.

Mai multe articole despre:
accident şantier dosar penal muncă pasaj Băneasa