MENIU

EXCLUSIV: Sajtos, observatorul partidei FC Vaslui - FC Argeş: Iniţial, mi s-a părut că a fost penalty indiscutabil! Şi Porumboiu a spus la fel

Faza penalty-ului din partida FC Vaslui - FC Argeş
Foto: NewsIn

Luni, la Curtea de Apel Piteşti, trebuia să se discute recursurile împotriva arestării preventive a observatorului FRF Marcel Lică şi ale arbitrilor Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu, însă totul a fost amânat pentru marţi, la ora 12:00.

Amânarea s-a datorat unei excepţii invocate de avocatul lui Corpodean, care a precizat în instanţă că reprezentantul DNA nu a depus la dosar rapoartele de observare întocmite de FRF pentru campionatul 2008-2009, implicit cele legate de activitatea clientului său.

Una dintre partidele aflate în vizorul procurorilor DNA este FC Vaslui - FC Argeş, din 19 octombrie 2008, meci câştigat pe final de argeşeni, în urma unui penalty, contestat ulterior de patronul vasluienilor, Adrian Porumboiu.

Principalul caz al procurorilor faţă de Corpodean se leagă chiar de acest meci, în stenogramele DNA apărute în presă fluieraşul fiind acuzat că a primit 15.000 de dolari de la Penescu, prin intermediul lui Liviu Ilie Făcăleaţă (\'mâna dreaptă\' a patronului piteştean), pentru a facilita victoria "violeţilor".

Meciul FC Vaslui - FC Argeş s-a disputat pe 19 octombrie 2008, iar oaspeţii au câştigat pe final cu 1-0, după un penalty controversat, acordat cu cinci minute înainte de final de centralul Corpodean, la intervenţia lui Kuciak asupra mijlocaşului argeşean Tameş.

Sau, mai bine zis, intenţia de intervenţie, pentru că din imaginile video, e drept, şi după mai multe reluări, se observă că portarul Vasluiului nu-l atinge pe jucătorul piteştean.

E şi concluzia la care a ajuns Laszlo Sajtos, observatorul meciului cu pricina. Chestionat de REALITATEA.NET, Sajtos a recunoscut că i-a acordat o notă mare lui Corpodean, 7.8-7.9, şi că, iniţial, la momentul fazei discutabile, a fost convins că a fost penalty.

Ulterior şi-a schimbat opţiunea, însă doar după ce a vizionat faza de mai multe ori. Din acest motiv, Sajtos nu i-a redus nota acordată lui Corpodean, mai ales că, spune observatorul, şi Porumboiu a susţinut în primul moment, că a fost penalty.

"Într-adevăr, asta e nota. În raportul de observare am justificat că, văzând meciul pe viu, din tribună, la viteza normală de desfăşurare, la viteza reală, mi s-a părut că e 11 metri indiscutabil. Însă, după meci, am revăzut faza de mai multe ori, de vreo cinci, şase, ori, cu reluare şi cu încetinitorul, şi mi-am dat seama că portarul nu-l atinge pe picor pe Tameş şi nu e lovitură de pedeapsă. Justitficare mea a fost aceasta. Nu consider să depunctez drastic, să consider că a fost viciere de rezultat, dacă mie mi-a luat patru, cinci reluări de faze, cu încetinitorul, să-mi dau seama ce a fost. Iar acolo, pe viu, repet, am fost convins că a fost penalty. Şi nu numai eu, ci şi conducătorii echipei gazdă, respectiv domnul Porumboiu", a declarat observatorul Laszlo Sajtos, în exclusivitate, pentru REALITATEA.NET.

Dacă într-o primă fază Porumboiu ar fi recunoscut că a fost penalty la intervenţia lui Kuciak, şi finanţatorul grupării vasluiene şi-a schimbat şi el mesajul după vizionarea casetei, şi a declanşat, după partida respectivă, un atac dur atât la Corpodean cât şi la adresa lui Penescu.  

"De unde 11 metri? Tot arbitrajul a fost unul tendenţios. Pot să mă suspende cât vor ei, să-mi dea şi 200 de miliarde amendă că nu mă interesează. Au pregătit de o săptămână meciul de astăzi de la Vaslui. Eu am crezut că Corpodean este un arbitru serios, dar acum, după ce a spus şi Becali că i-a dat bani, cred că nu mai are ce căuta în arbitraj. M-am crucit când am auzit declaraţia lui Penescu, că vrea să-l pună pe Corpodean şef la comisia de arbitri. Să-l pună să-i împacheteze zahăr sau ce vinde ăla. Corpodean a avut o manieră de killer. Comisia de Disciplină să-mi dea câte sancţiuni vor, dar pumnul în gură nu pot să mi-l bage. E greu de crezut că poţi să faci ceva cu un arbitru care mai vrea şi la comisia de arbitri. Au pregătit dinainte acest meci şi când îl mai vezi şi pe Constantin că îşi dă ochii peste cap ca păpuşile ruseşti...", a spus Porumboiu, care s-a contrat şi cu Ion Crăciunescu, tot din cauza acestei faze, vâlceanul susţinând că penalty-ul a fost corect acordat.

SURSA VIDEO: GSPTV

Citeşte şi EXCLUSIV REALITATEA.NET: Stenogramele convorbirilor Penescu-Prunea şi Făcăleaţă-Corpodean şi EXCLUSIV REALITATEA.NET: Corpodean, Savaniu şi Lică, consideraţi de procurori "pericole concrete pentru ordinea publică". Vezi motivarea DNA

Mai multe articole despre:
FC Vaslui FC Argeş observator Sorin Corpodean