MENIU

EXCLUSIV REALITATEA.NET: ASE îi amână pentru "la toamnă" pe absolvenţii de la Spiru Haret

Foto: propertyfinder.com

Academia de Studii Economice precizează, pe site-ul oficial, că rezultatele concursului de admitere la masterat vor fi anulate pentru persoanele care au absolvit un program de studii de licenţă neacreditat. "Noi respectăm legea, nu ne interesează situaţia altor instituţii", ne-a declarat conf. univ. dr. Florina Mohanu.

"Academia de Studii Economice din Bucureşti îşi rezervă dreptul să anuleze rezultatul concursului de admitere, precum şi rezultatele şcolare obţinute pe parcursul desfăşurării programului de masterat şi să nu elibereze diploma de absolvire pentru persoanele care deţin diploma de licenţă de la programe care nu sunt acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu".

Aşa sună un anunţ pe site-ul Academiei de Studii Economice, unde în aceste zile au loc înscrierile pentru masterat, cei mai afectaţi fiind absolvenţii de la Spiru Haret, a căror situaţie urmează să fie clarificată.

"Noi nu facem decât să respectăm legea, care este aceeaşi pentru toţi candidaţii noştri. Pentru noi nu contează dacă un candidat vine de la Spiru, de la Cantemir sau de oriunde altundeva, atât timp cât respectă reglementările legale. Absolvenţii sunt cei care ştiu cel mai bine dacă au urmat o facultate acreditată sau nu, e viaţa lor şi trebuie să fie responsabili", ne-a declarat conf. univ. dr. Florina Mohanu, director Direcţia de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul ASE.

Responsabilul ASE a adăugat că, anul trecut, au fost anulate studiile unei singure persoane, a cărei diplomă de licenţă, eliberată de o facultate particulară, s-a dovedit a fi falsă.

Întrebată ce se întâmplă cu abolvenţii Spiru Haret a cărei situaţie este deocamdată incertă, Florina Mohanu a precizat: "Avem o ofertă bogată, îi aşteptăm şi în toamnă pe locurile care nu se vor ocupa în această sesiune. Noi nu funcţionăm în afara cadrului legal. Când va exista o HG care să ateste legalitatea diplomelor, vor fi bineveniţi la ASE. Înscrierile la noi se termină în trei zile, nu cred că se va clarifica situaţia, dar vor mai fi sesiuni".

Toate diplomele de la Universitatea "Spiru Haret" sunt valabile până la clarificarea situaţiei, a declarat, săptămâna trecută, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, adăugând că la mijlocul acestei săptămâni va prezenta în Guvern un raport privind situaţia de la Spiru Haret.

Universitatea "Spiru Haret" are 311.928 de studenţi, ceea ce înseamnă două treimi din totalul studenţilor din România. Instituţia a fost înfiinţată în anul 1991 şi a dobândit primele acreditări pentru învăţământ la zi în 2002. Până în prezent, "Spiru Haret" are circa 96.000 de absolvenţi
Mai multe articole despre:
ASE educaţie ministru diplome Spiru Haret