MENIU

EXCLUSIV: Raportul DIICOT arată că Iustin Covei fura bani de la bancomatul de lângă sediul poliţiei. VEZI IMAGINI

Foto: realitatea.net
Imagini din "laboratorul" lui Covei.

Beizadeaua din Craiova scotea cei mai mulţi bani din comisioanele pe aparatura vândută, dar jefuia şi bancomatele, potrivit raportului DIICOT. Reţeaua de falsificatori a jefuit cele mai multe bancomate în Iordania.

Geografia Australiei şi diferenţa de fus orar - acestea erau cele mai chinuitoare probleme pentru grupările de falsificatori de carduri de la Craiova. Referatul prin care procurorii DIICOT au obţinut arestarea ultimilor 14 suspecţi arată cum era organizată producţia şi plasarea dispozitivelor de fraudare a bancomatelor.

Anchetatorii susţin că Iustin Covei însuşi a cizelat, cu o noapte înainte de reţinere, câteva astfel de dispozitive pe care le-a trimis prin doi recruţi spre Oradea. DIICOT susţine că fiul de judecător era unul dintre cei mai importanţi furnizori de dispozitive de skimming de pe piaţă. Din referatul DIICOT reiese că rodul muncii mâinilor lui Iustin Covei şi al colaboratorilor săi a dat cele mai bune rezultate în Iordania - acolo unde în urmă cu 3 săpămâni a mai fost arestat un lider, alături de alţi 7 români.

Covei nu a ieşit însă din România. S-a mulţumit să scoată bani din comisioanele de utilizare a aparaturii produse de el, dar şi direct de la bancomat.... În luna aprilie, Iustin Covei - poreclit Pralea, Copilu şi chiar Nicu - a fost surprins de camerele de supraveghere scoţând bani de la un bancomat aflat vizavi de poliţie. Anchetatorii susţin că acesta a folosit carduri contrafăcute - numerele de card aparţinând unor bănci din Italia.

Românii au băgat spaima în autorităţile australiene. Un constănţean, membru al bandei de la Craiova, a fost întors din drum pe aeroportul din Melbourne. Avea asupra lui mai multe camere miniaturale, dar şi bucăţi de dispozitive pe care urma să le monteze la bancomate. Chiar trăgătorii trimişi la ţintă spre cartiele rezidenţiale din Melbourne şi Sidney, recunosc reticenţa australienilor când vine vorba de români.

Probleme cu fusul orar
Australia înseamnă însă nu doar o geografie diferită, ci o mare diferenţă de fus orar. Pe Dragoş Dumitrescu, zis Baronul, acest lucru l-a ameţit cel mai tare.

Babi: Mâine trebuie să ajungă, la 6 jumătate.
Marius: Cum mă mâine? Eşti nebun?!
Babi: Mâine bă.
Marius Cum bă mâine?
Dabi: Dar când?
Marius: Păi astăzi trebuie să ajungă. Cum mâine?
Babi: Păi dacă aplecat ieri...
Marius: Deci astăzi e joi şi este ceasul 12 jumătate. Da?
Babi: Da.
Marius: Păi el a plecat aseară la 9 dă pă Heatrow, avionul lui.
Babi: da.
Marius: Deci el când a plecat, asearaă, de la 9, până acum la 12, ştii câte ore sunt? Sunt deja...15,16 ore. [...]

Ca să poată înşela autorităţile australiene, românii luau lecţii de georgrafie, istorie şi cultură australiană....pe google.

 

Citeşte şi

Iustin Covei a primit mandat de arestare pentru 29 de zile