MENIU

Eurostat: România rămâne una dintre cele mai sărace ţări ale Uniunii Europene

Foto: RTV

România rămâne una dintre cele mai sărace ţări ale Uniunii Europene. Potrivit unui clasament publicat de Eurostat, ţara noastră se află pe penultimul loc în Uniune în ceea priveşte nivelul produsului intern brut pe cap de locuitor.

Conform clasamentului întocmit de biroul european de statistică cea mai săracă ţară a Uniunii este Bulgaria, care are un produs intern brut pe cap de locuitor de doar 40% din media celor 27 de state comunitare.

România ocupă penultimul loc, cu un nivel al PIB-ului de 46%. Urmează Polonia, Letonia şi Lituania. La mijlocul clasamentului, cu un produs intern brut pe cap de locuitor aproape de media europeană sunt ţări precum Franţa, Italia, Spania sau Grecia.

Unul dintre cele mai bogate state europene, Luxemburg, are şi cel mai ridicat produs intern brut pe cap de locuitor, cu o valoare de 253% peste medie. Micul ducat este urmat la mare distanţă de Irlanda, Olanda, Austria şi Suedia.

Studiul realizat de Comisia Europeană s-a bazat pe estimările produsului intern brut pe cap de locuitor în anul 2008 şi include toate statele membre UE.

Mai multe articole despre:
PIB pib UE