MENIU

Europa League / Trei pe loc, în grupa Clujului. DETALII DESPRE ADVERSARI

Foto: i.pbase.com

Trupa lui Conceicao se bate de la egal la egal cu FC Copenhaga şi Sparta Praga. Nici PSV n-are un ascendent prea mare, fiind la al şaselea antrenor în ultimii trei ani.

După Steaua, CFR Cluj are cele mai mari şanse la ocuparea locul doi în grupă, care ar califica-o în primăvara europeană. PSV Eindhoven are un mic avantaj în faţa celorlalte trei competitoare, fiindcă dispune de un lot omogen, deşi are o medie de vârstă scăzută.

Ungurul Balasz Dzsudzsák (23 ani), Ibrahim Affelay (23 ani) sau atacantul sârb Danko Lazovic (26 ani) sunt deja de două sezoane în acelaşi "unsprezece", însă marea problemă a lui PSV se regăseşte la nivelul băncii tehnice, în ultimii trei ani fiind schimbaţi nu mai puţin de cinci antrenori.

Actualul, Fred Rutten, l-a înlocuit la 1 iulie pe Dwight Lodeweges, care nu rezistase decât câteva luni pe banca tehnică. Nici Rutten n-are însă cine ştie ce palmares, pe 26 martie el fiind dat afară de Schalke, la doar şapte-opt luni de la numirea ca antrenor principal. Între celelalte două adversare ale CFR-ului este greu de găsit diferenţe majore.

FC Copenhaga este exponenta unui fotbal în plină ascensiune la nivelul echipelor de club şi unde s-au întors să-şi încheie cariera vedete precum fundaşul Niclas Jensen (35 ani), mijlocaşul ceh Libor Sionko (32 ani) sau extrema Jesper Gronkjaer (32 ani). La rândul ei, Sparta Praga este cea mai de succes echipă a fotbalului ceh şi chiar una dintre marile team-uri ale Europei centrale, după semifinale de Cupa Campionilor jucată în 1992.

Era epoca "Iron Sparta", iar ulterior avea să meargă de şapte ori în grupele Ligii Campionilor, de trei ori reuşind chiar să depăşească această fază. Lotul actual, antrenat de Jozef Chovanec, nu dispune de jucători foarte cunoscuţi, dar grupul se adună şi are ce învăţa de la un Tomas Repka sau Jaromir Blazek.