MENIU

Eugen Nicolăescu către colegii din Parlament: Vi s-a întâmplat ceva?! V-a căzut în cap o piatră azi-noapte?!

Foto: gandul.info

Disputele politice dintre putere şi opoziţie se transpun la nivelul şedinţelor Biroului Permament. Recent, tensiunile din plen au fost condimentate de replici de genul "Măi fraţilor, ce-aţi păţit?! V-a căzut în cap o piatră azi-noapte?!", replici venite din partea viceliderului grupului PNL, Eugen Nicolăescu.

Alte replici acide au venit şi din partea liderului grupului UDMR din Cameră, Marton Arpad.

"Există o hotărâre mai veche: nu se filmează în sala de mese. Sper că ieri a fost o zi de excepţie şi nu va fi o revenire asupra unei decizii a Biroului permanent", a fost una dintre chestiunile ridicate de udemerist.

Subiectul ridicatat de liderul UDMR, în numele deputaţilor, l-au deranjat însă pe chestorul Camerei Deputaţilor, democrat-liberalul Gheorghe Albu, care a subliniat că şedinţa se prelungeşte cu chestiuni care nu ţin de competenţa Biroului Permanent.

"Riscăm să pierdem timpul aici, să tocăm timpul, şi am început să îl tocăm de câteva şedinţe aşa, pe probleme importante poate pentru fiecare deputat în parte, dar care nu fac obiectul Biroului permanent, efectiv", a comentat Albu, explicând că problemele udemeristului ţin de Secretariatul General.

În încercarea de a readuce discuţia la ordinea de zi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a făcut eforturi de a-i da cuvântul vicepreşedintelui BP, Adrian Năstase, pentru a-şi prezenta proiectul de modificare a Regulamentului.

Intenţia Robertei Anastase a rămas însă fără finalitate, din cauza intervenţiei fostului ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, iritat de atitudinea lui Albu.

"Unii din membrii Biroului permanent, după opinia mea, cred că nu se poartă nici colegial, nici într-un mod, aş spune, care să ţină cont de respect, pentru că, dacă suntem aici în calitate de lideri de grup, nu venim de capul nostru şi degeaba. Dacă îi deranjăm când ridicăm anumite probleme ale deputaţilor, păi ar fi bine să plece dânşii, atunci! Pentru că noi răspundem toţi în faţa grupurilor care ne-au ales", a spus Nicolăescu.

Viceliderul grupului PSD, Aura Vasile, s-a simţit şi ea atinsă de modul în care Gheorghe Albu a tratat problemele deputaţilor. "Poate nu-i nevoie de noi şi nu mai venim deloc!", a declarat ea, fiind secondată de Eugen Nicolăescu: "Doamnă, nu suntem copii! Măi fraţilor, ce-aţi păţit?! Vi s-a întâmplat ceva?! V-a căzut în cap o piatră azi-noapte?!", şi-a încheiat fostul ministru intervenţia, părăsind sala de şedinţă.

"Doamna Aura Vasile, cred că nu m-am luat de dumneavoastră vreodată. (...) Eu nu am spus de prezenţa liderilor aici, ci am spus de problemele ridicate", a încercat Gheorghe Albu să calmeze spiritele. 

"Şedinţa de azi a început prost şi se termină şi mai prost", s-a resemnat el, invocând legile lui Murphy.