MENIU

Este oficial! Se desfiinţează învăţământul la distanţă integral din toate centrele Universităţii Spiru Haret

Foto: RTV
În speţă, se desfiinţează învăţământul la distanţă integral din toate centrele universităţii

Ecaterina Andronescu a declarat joi, că, în urma modificării HG 749/2009, învăţământul la distanţă se desfiinţează integral din toate centrele Universităţii "Spiru Haret".

"S-a emis o ordonanţă săptămâna trecută, azi se publică în Monitorul Oficial. În acea ordonanţă intrau reglementări care să regleze intrarea în legalitate a Universităţii Spiru Haret. În speţă, se desfiinţează învăţământul la distanţă integral din toate centrele universităţii, centrele teritoriale, precum şi mai multe lucruri", a declarat Ecaterina Andronescu înainte de vizita la invitaţia premierului Emil Boc.

"Ieri am adăugat la fosta Hotărâre de Guvern acele specializări de la învăţământul de zi şi frecvenţă redusă care au fost acreditate. Eu cred că şi cu decizia de ieri şi mai ales cu ordonanţa de săptămâna trecută am creat cadrul legal pentru  funcţionarea în limitele normalului şi mai ales în limitele legalităţii a Universităţii Spiru Haret", a mai precizat Andronescu.

Studenţii au voie să dea examen la facultăţile unde au acreditare sau sunt autorizate. Pe de altă parte, "au fost scoase complet din circuit cele care au funcţionat atâţia ani de zile în afara legii", a conchis Ministrul Educaţiei.

Guvernul a decis să introducă instituţia de învăţământ privat în lista celor acreditate, modificând hotărârea de guvern în care nu se regăsea. Astfel, din toamnă, universitatea poate organiza examen de admitere, însă doar la specializările acreditate sau autorizate.

Executivul a modificat HG 749/2009 pentru aprobarea nomenclatorului domeniilor, a structurilor de învăţământ superior şi a specializărilor şi programelor de studii universitare de licenţă acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu organizate de acestea. 

Vezi LISTA FACULTĂŢILOR AUTORIZATE ŞI ACREDITATE

În 14 august Curtea de Apel Bucureşti a admis în parte acţiunea Universităţii "Spiru Haret" împotriva Guvernului, în sensul că a suspendat executarea a două articole din HG 749 din 2009, care nu îi permit acesteia să organizeze admitere, însă hotărârea nu este definitivă.

Vezi articolele suspendate de Curtea de Apel