MENIU

Este oficial: Discuţiile cu femeile atrăgătoare dăunează grav creierului bărbaţilor

Foto: lvr.de

Discuţiile cu femeile drăguţe îi transformă pe bărbaţi în persoane ciudate şi bâlbâite. Este concluzia oameniilor de ştiinţă, care confirmă că creierul bărbaţilor este grav afectat de prezenţa unei femei atrăgătoare.

Un studiu recent arată că bărbaţii care petrec numai câteva minute în prezenţa unei femei care arată bine obţin rezultate mai slabe la testele ce măsoară activitatea cerebrală. Motivul? Bărbaţii folosesc la maxim puterea cognitivă în încercarea de a le impresiona pe femeile frumoase, astfel încât orice altă activitate efectuată simultan sau ulterior este grav afectată.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Radbound din Olanda. Rezultatele studiului, publicate în Journal of Experimental and Social Psychology, arată că bărbaţii sunt mai înceţi şi mai puţin precişi după ce au încercat să impresioneze o femeie. Cu cât atracţia a fost mai mare, cu atât scorul obţinut la teste a fost mai mic.

Şi femeile au fost supuse la aceleaşi teste, însă nu s-a observat nicio diferenţă înainte şi după discuţia cu bărbaţii.

Psihologii explică: bărbaţii sunt programaţi să gândească în termeni de transmitere a genelor, astfel încât sunt "concentraţi pe procesul de reproducere".
Mai multe articole despre:
femei bărbaţi creier gene reproducere flirt