MENIU

Epava aeronavei dispărute luni a fost găsită de aviaţia braziliană

Foto: forumuniversitaire.com
Piloţii militari nu au găsit niciun pasager şi se consideră că nu există supravieţuitori

Ministerul brazilian al Apărării a confirmat că fragmentele descoperite de avioanele militare la 650 de kilometri distanţă de arhipelagul Fernando de Noronha aparţin aeronavei de pasageri dispărute luni. Autorităţile au declarat că nu au găsit niciun supravieţuitor. Informaţia le-a spulberat şi ultimele speranţe rudelor celor 228 de oameni aflaţi la bordul cursei Air France 447.

"Astăzi la 5:37 un avion C-130 a detectat pete de petrol în zona de căutare, iar mai târziu un avion Hercules a descoperit fragmente în această zonă. Şi în jurul amiezei (de marţi n. red.), între 12:30 şi 13:00, un avion a găsit aceste urme dispersate pe o distanţă de 5 kilometri care confirmă că avionul s-a prăbuşit în această zonă, a declarat Nelson Jobim, ministrul brazilian al Apărării.

Piloţii militari au declarat că fragmentele erau dispersate pe o distanţă de 60 de kilometri în apropiere de locul unde se presupune că s-a prăbuşit aparatul. Ei nu au găsit niciun pasager şi se consideră că nu există supravieţuitori. Zona a fost stabilită după analizarea ultimelor semnale tehnice transmise de avion, înainte de a dispărea de pe radare. S-a presupus că la baza acestei catastrofe s-a aflat faptul că avionul a străbătut o zonă cu turbulenţe atmosferice şi descărcări electrice. Informaţiile meteorologilor cu privire la aceste fenomene sunt contradictorii.

Brazilia şi Franţa sunt în stare de şoc după confirmarea prăbuşiriii avionului Air France. Cei mai mulţi pasageri erau originari din cele două ţări. În total, oameni din 32 de ţări s-au îmbarcat la Rio cu destinaţia Paris.

Şapte avioane şi elicoptere şi câteva nave cercetează zona în care s-a prăbuşit avionul. Experţii spun însă că va fi foarte greu să găsească şi să recupereze cutiile negre, care ar putea fi la 6.000 de metri adâncime, în Ocean.