MENIU

Englezii i-au găsit înlocuitor lui Capello

Foto: www.skysports.com

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a găsit deja un înlocuitor pentru selecţionerul Fabio Capello. Cel care va prelua conducerea tehnică a reprezentativei Albionului atunci când italianul va decide să părăsească postul va fi Martin O'Neill, în prezent antrenor la West Ham.

Martin O'Neil este favoritul noului director executiv de la FA, Ian Watmore, care îl apreciază mai ales pentru felul în care promovează jucătorii englezi. "Fără îndoială, cota lui Martin O'Neill a crescut din nou. El este candidatul preferat pentru a prelua ştafeta de la Fabio", a spus o sursă din cadrul FA.

Deşi pe lista posibililor viitori selecţioneri se numără şi francezul Arsene Wenger, de la Arsenal, şi Alex Ferguson, de la Manchester United, Watmore îi exclude, totuşi, din ecuaţie deoarece porneşte de la premisa că oricum niciunul dintre ei nu ar accepta postul.

O'Neill a mai fost pe lista FA şi în 2006, însă în cele din urmă s-a renunţat la el deoarece avea pretenţia de a-şi alcătui singur staff-ul şi de a se concentra exclusiv pe prima reprezentativă.

Fabio Capello omai are contract cu FA până la finalul Campionatului European din 2012, însă acordul conţine şi o clauză potrivit căreia ar putea fi reziliat mai devreme, după turneul final al Cupei Mondiale din 2010, când a anunţat că s-ar putea retrage din antrenorat.

Mai multe articole despre:
Anglia Fabio Capello FA