MENIU

Enel: Avariile la transformatoarele din Colentina sunt cauzate de furtul de energie electrică

<p>Primul "băiat deştept" din energie intrat &icirc;n INSOLVENŢĂ</p>

Avariile produse la transformatoarele din zona Colentina sunt cauzate de consumul exagerat de mare, datorat furturilor de energie electrică, în fiecare an, în perioadele în care se înregistrează temperaturi scăzute, a transmis Enel.

Spre exemplu, în aceste zile, consumul de energie electrică înregistrat în acea zonă a fost cu 25% mai mare faţă de capacitatea transformatoarelor, din cauza furturilor, au mai spus cei de la Enel.

Enel regretă discomfortul creat clienţilor de aceste avarii, dar atrage atentia că  rezolvarea problemei generate de supraîncarcarea reţelelor nu este posibilă dacă intervenţiile neautorizate în reţea continuă. De aceea, recomandă locuitorilor din această zonă, dar şi din celelalte în care se înregistrează un consum foarte ridicat să folosească în mod raţional aparatele electrocasnice, pentru a nu se confrunta zi de zi cu aceeaşi problemă.

În ceea ce priveşte zona cartierului Colentina, Enel Distribuţie Muntenia face eforturi să reglementeze situaţia întreruperilor cauzate de consumul foarte ridicat, până la sfârşitul acestui an. Echipele de intervenţie încearcă să asigure alimentarea cu energie electrică a zonelor în care se înregistrează incidente, în cel mai scurt timp.

Enel vă face cunoscută lista zonelor din Bucureşti în care, în această perioadă, ar putea să mai apară incidente din cauza consumului ridicat de energie electrică din cauza furturilor din reţea.

Se precizează că nu toţi locuitorii străzilor de mai jos sunt branşaţi ilegal, ci doar o parte dintre ei care, în general, ocupă abuziv locuinţele şi folosesc energia electrică ca singura sursă pentru încălzire sau alte activităţi casnice.

Unitatea Operaţională NORD
-    zona Tei Toboc
-    zona Piaţa Matache
-    zona Ştefan Furtuna
-    Calea Griviţei
-    Calea Moşilor
-    Centrul Istoric al Capitalei
-    str. Precupeţii Vechi, str. Radu de la Afumaţi, str. Despot Vodă
-    str. Plevnei (parţial)
-    str. Viitorului, str. Eminescu, str. Ardeleni

Unitatea Operaţională EST
-    oraş Pantelimon
-    Cartierul Industriilor – Valsaneşti
-    Cartier Andronache – Colentina
-    Zona Matei Voievod – Agricultori   
-    Zona Vulturi – Traian - Parfumului
-    Zona Vitan – Energeticienilor – Cornul Luncii
-    Zona Mihai Bravu – Eşarfei
-    Zona Bratarii – Crinul de Grădină – Poştaşului
-    Zona Prelungirea Nicolae Grigorescu – Prevederii – Trapezului – Splaiul Unirii

Unitatea Operaţională SUD
-    zona Tunsu Petre
-    zona Pavel Constantin
-    zona Livezilor
-    zona Amurgului
-    zona Căruţei
-     zona Măgurele
-    zona Şoseaua Alexandria cu străzile adiacente

Unitatea Operaţională VEST
-    Giuleşti Sârbi
-    Drumul Carierei
-    Cărămidăriei

Aproape o sută de oameni au protestat miercuri seară în Capitală, nemulţumiţi că au rămas fără curent electric. Ei au ieşit în stradă, în cartierul Colentina, şi s-au certat cu angajaţii Enel. Aceştia spun că transformatorul din zonă nu face faţă consumului prea mare de curent.