MENIU

Emoţiile consumatorilor vor fi "măsurate" cu ajutorul unui software

Foto: sxc.hu

Emoţiile consumatorilor la contactul cu un produs nou vor putea fi detectate prin analizarea expresiilor faciale, cu ajutorul unui software la a cărui realizare lucrează, în prezent, compania de studii de piaţă GfK, informează presa britanică.

Realizatorii studiilor de piaţă, care vor să afle cum şi de ce consumatorii iau deciziile de cumpărare, vor primi un important ajutor de la noul soft, care va fi capabil să evalueze trăirile consumatorului atunci când acesta vede un spot publicitar sau încearcă un produs nou.

Testat, la această oră, din punct de vedere al fezabilităţii, softul va evalua emoţiile prin analizarea unei simple fotografii a consumatorului, urmând să furnizeze concluzii considerate relevante pentru studiile de piaţă. Pentru o mai mare acurateţe, analizarea fotografiilor ar putea fi combinată cu o aplicaţie care măsoară emoţiile prin intermediul investigaţiilor verbale.

La dezvoltarea acestui soft mai contribuie Institutul Fraunhofer pentru Circuite Integrate şi dr. Klaus Scherer, profesor de psihologie la Universitatea din Geneva.
Mai multe articole despre:
soft software consumatori emoţii