MENIU

Emil Boc: Voi demite orice ministru pentru care Camera, Senatul sau preşedintele cer urmărirea penală

Emil Boc: Din punct de vedere instituţional, voi aştepta până când o autoritate a statului va solicita începerea urmăririi penale a M. Ridzi
Foto: rtv

"Instituţional, dacă Senatul sau Camera Deputaţilor va solicita începerea urmăririi penale, fie în cazul Ridzi, fie în cazul Nemirschi, atunci, în acea zi acel ministru sau acei miniştrii vor fi demişi", a anunţat joi premierul Emil Boc.

Emil Boc a refuzat să comenteze faptul că membrii comisiei, cu excepţia celor de la PDL, recomandă începerea urmăririi penale a lui Ridzi şi nici faptul că PDL a decis să aibă opinie separată. "Nu sunt membru al Parlamentului, nu am acces la informaţiile pe care dumneavoastră mi le spuneţi, eu v-am spus instituţional ceea ce am declarat din totdeauna şi din primul moment cu privire la asemenea situaţii în care, repet, Constituţia se aplică şi nu se discută", a conchis el.

Preşedintele Comisiei de anchetă pentru anchetarea cheltuielilor MTS pentru Ziua Tineretului, deputatul PNL Alina Gorghiu, a anunţat joi că raportul final propune începerea urmăririi penale a Monicăi Iacob Ridzi pentru comiterea infracţiunilor de delapidare şi abuz în serviciu. Gorghiu a anunţat că membrii Comisiei au ajuns la concluzia că au existat o serie de încălcări ale legii care angrenează responasbilitatea ministrului Ridzi. În aceste condiţii, Raportul propune sesizarea Curţii de Conturi, Oficiului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi a ANAF, pentru efectuarea de anchete la Ministerul Tineretului şi la firmele care au organizat "Zilele Tineretului". De asemenea, Raportul Comisiei propune premierului Emil Boc să solicite preşedintelui revocarea din funcţie a ministrului.

Alina Gorghiu a mai anunţat şi că PDL a făcut opinie separată. Raportul Comisiei va fi înaintat Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor în vederea unui raport care să recomande Plenului începerea urmăririi penale.