MENIU

Emil Boc şi Cătălin Predoiu cheamă la discuţii conducerile CSM, ÎCCJ şi Federaţia grefierilor

Foto: infolegal.ro

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, cel al Finanţelor Gheorghe Pogea şi premierul Emil Boc au stabilit invitarea conducerii CSM, a ÎCCJ şi a conducerii Federaţiei de grefieri la o întâlnire de lucru în săptămânile următoare. Problemele financiare din Justiţie au fost discutate, marţi, la Guvern. Reuniunea a avut ca scop rezolvarea problemelor din sistemul judiciar.

Premierul şi minstrul Justiţiei au stabilit să mai aibă întâlniri şi în zilele următoare până la stabilirea soluţiilor pentru rezolvarea arieratelor, a crizei de resurse umane, stabilirea unor reguli clare de salarizare şi stoparea proceselor intentate Ministerului de personalul din sistemul judiciar. 

Potrivit ministrului Cătălin Predoiu, lipsa banilor şi a personalului şi cadrul normativ incoerent rezultat din legislaţia cu lacune sunt principalele probleme cu care se confruntă sistemul judiciar.

Angajaţii din personalul auxiliar al instanţelor solicită plata sporurilor salariale conform deciziilor judecătoreşti şi ameninţă că vor intra în grevă generală.

Predoiu recunoaşte că Ministerul Justiţiei este dator magistraţilor cu aproape 300 de milioane de euro, dar susţine că drepturile salariale restante nu pot fi plătite deoarece ar pune în pericol acordul încheiat de România cu Fondul Monetar Internaţional.

Mai multe articole despre:
Emil Boc cabinet discuţie Cătălin Predoiu