MENIU

Emil Boc: Săptămâna viitoare vom finaliza în Guvern discuţiile despre taxa auto

Foto: NewsIn

Emil Boc a fost marţi prezent la Mioveni la uzinele Dacia, unde a purtat o discuţie cu Francois Fourmont despre taxa auto. "În legătură cu taxa de primă înmatriculare, am cunoscut încă o dată punctul de vedere al uzinei Dacia şi, săptămâna viitoare în Guvern, vom avea o decizie asupra taxei auto", a afirmat premierul.

Emil Boc a declarat marţi la Mioveni că pentru Guvern rămâne prioritar sectorul industrial auto.

"În primul rând, Guvernul are ca preocupare majoră menţinerea locurilor de muncă şi crearea, dacă este posibil, de noi locuri de muncă în mediul auto. Am fost bucuros să văd că ieri Dacia şi-a reluat producţia. Astăzi sunt aici pentru a vedea ce probleme există, pentru a vedea în ce măsură Guvernul poate ajuta uzinele Dacia, aşa cum va sprijini întreaga economie românească", a afirmat primul ministru.

Emi Boc a discutat la Mioveni şi despre taxa auto.

"Am luat aici informaţiile necesare pentru cel puţin trei componente. În primul rând, vom încerca în Guvern rezolvarea a două chestiuni cu privire la taxa auto: prima e legată de situaţia maşinilor care au intrat în ţară înainte de 15 decembrie 2008 şi a doua e legată de taxa de primă înmatriculare, taxă care trebuie să răspundă nevoilor industriei autohtone, regulilor din UE şi cetăţenilor României", a spus premierul după întâlnirea avută cu membrii conducerii de la Dacia, informează NewsIn.

Taxa auto a ajuns din nou pe agenda de la Bruxelles, ca urmare a noilor reglementări introduse în luna decembrie a anului trecut, a anunţat europarlamentarul Victor Boştinaru, în urmă cu ceva timp.

Mai multe articole despre:
guvern Bruxelles Emil Boc Dacia CE taxa auto