MENIU

Emil Boc: Priorităţile guvernului pe anul 2009 sunt crearea de noi locuri de muncă şi stimularea mediului de afaceri

Emil Boc: Vrem să oferim noi locuri de muncă
Premierul Emil Boc i-a prezentat astăzi guvernatorului BNR, Mugur Isărescu priorităţile bugetare pe care le va avea guvernul în acest an.

Premierul Emil Boc i-a prezentat joi guvernatorului BNR, Mugur Isărescu priorităţile bugetare pe care le va avea guvernul în acest an. Crearea de noi locuri de muncă, sprijinirea mediului de afaceri sau dezvoltarea infrastructurii sunt doar câteva dintre domeniile pentru care vor fi alocaţi bani.

"În contextul actual de criză, o importanţă majoră o are absorţia de fonduri europene, pentru a putea investi în infrastructură şi pentru a putea crea noi locuri de muncă. Am stabilit alături de guvernatorul BNR să păstrăm şi programele sociale şi anume evitarea derapajelor economice în cadrul populaţiei cu venituri medii şi mici. Sub pretextul crizei, nu vrem să sacrificăm categorii sociale vulnerabile", a declarat Emil Boc.

Premierul Emil Boc a mai precizat că a discutat cu guvernatorul Băncii Centrale aspecte comune privind corelarea politicilor bugetar-fiscale cu cele monetare.

Guvernatorul Mugur Isărescu a afirmat că Banca Naţională va sprijini politicile Guvernului din acest an, care sunt îndreptate pentru menţinerea unui minim de creştere economică şi pentru asigurarea stabilităţii ţării, în contextual crizei financiare internaţionale.

"Suntem într-un an în care ajustarea contului curent este inevitabilă şi dorim cu toţii să facem această ajustare fără să afectăm prea mult creşterea economică, fără să influenţăm în rău inflaţia, fără să afectăm, nivelul de trai şi, dacă se poate, ajustarea să se facă într-o manieră lină ", a precizat Mugur Isărescu.

Componenţa Consiliului economic consultativ a fost un alt subiect discutat de primul-ministru şi guvernatorul BNR.

"L-am rugat pe domnul guvernator să îmi facă câteva recomandări cu privire la personalităţi care să facă parte din Consiliul economic consultativ, pe care îl voi crea la nivelul primului-ministru pentru a fundamenta şi susţine politicile economice în perioada următoare", a afirmat primul-ministru.

Mai multe articole despre:
BNR Emil Boc Mugur Isărescu buget 2009