MENIU

Emil Boc: În România există peste 1.500 de pensionari care au venitul de la stat mai mare decât salariul preşedintelui

Foto: NewsIn

"Până în acest moment sunt peste 1.500 de pensionari care au venitul mai mare decât venitul preşedintelui României. Astfel, prin impozitarea cu 90% a salariilor de la stat de peste 6700 de lei net, vom avea la bugetul statului circa 50-60 de milioane de euro, bani pe care îi vom folosi pentru majorarea celorlalte salarii conform cu indicele inflaţiei", a afirmat Emil Boc.

Emil Boc a detaliat în cadrul unei emisiuni tv legea cumulului pensiei cu salariu.

"Legea cumului pensiei cu salariul a fost făcută pentru a împiedica abuzurile. Ţinta guvernului în cazul acestei legi au fost bugetarii de lux care se pensionau pe un post cu o pensie mare şi se reangajau pe acelaşi post ca să îşi cumuleze pensia cu salariu", a afirmat Emil Boc într-o emisiune TV.

Premierul Emil Boc a recunoscut că legea cumulului pensiei cu salariu nu este perfectă

"Legea cumulului pensiei cu salariu, chiar dacă nu este o lege perfectă, este totuşi o lege prin care guvernul nu vrea să-i limiteze pe cei cu pensii mici şi foarte mici de a-şi cumula veniturile la stat ci vrea doar să elimine abuzurile şi am stabilit ca plafon salariu mediu pe economie de circa 1600 lei", a declarat vineri primul ministru al României.

Emil Boc: De la 1 mai, românii vor plăti mai puţin pentru gaze

"Am avut o discuţie cu preşedintele ANRE, Petru Lificiu, şi am stabilt ca de la 1 mai să se reducă preţul la gaze cu 3%", a spus Emil Boc.

Mai multe articole despre:
guvern salarii pensii Emil Boc inflaţie indici