MENIU

Elevii nu vor avea voie să intre cu telefoane nici măcar în curtea şcolii, în zilele bacalaureatului

Foto: studentie.ro

Elevii din Capitală care vor susţine, anul acesta, examenul de bacalaureat nu vor avea voie să intre nici măcar în curtea şcolii cu telefoane mobile, cărţi şi caiete, a precizat directorul de comunicare al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

"Toţi directorii de liceu din Bucureşti au fost convocaţi la o întâlnire cu inspectorul general Mihaela Florescu şi s-a discutat despre modul în care se va derula bacalaureatul. Unul dintre aspectele discutate a fost ca elevii să nu aibă voie cu materiale informative şi telefoane mobile nici măcar în incinta şcolii”, a spus inspectorul Banu.

Anul trecut, la prima sesiune a bacalaureatului, ministerul a fost acuzat, în repetate rânduri, că a organizat defectuos acest examen şi, implicit, a facilitat copiatul. Ministrul de atunci al Educaţiei, Cristian Adomniţei, a replicat spunând că "s-au luat măsuri drastice de securitate şi au fost eliminaţi din examen 268 de elevi care au fost prinşi copiind, precum şi profesorii care au închis ochii la cei care copiau".

Din acest motiv, în sesiunea a doua a bacalaureatului 2009 au fost inaugurate două soluţii contre copiatului. Înainte de examen, candidaţii au fost obligaţi să lase toate lucrurile din buzunare, în afara instrumentelor de scris, în sacii puşi în acest scop la intrarea în sală, iar probele au fost organizate în liceele care aveau instalate camere de supraveghere.

Bacalaureatul 2009 va avea loc în perioada 22 iunie - 2 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 5 iulie. Eventualele contestaţii vor putea fi depuse tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care vor lua în calcul şi contestaţiile, vor fi afişate pe 9 iulie.

Acesta ar putea fi ultimul an în care bacalaureatul presupune probe la cinci materii şi subiecte publicate pe internet. De anul viitor, examenul ar urma să se dea la trei materii, iar subiectele vor rămâne secrete până în ziua examenului, potrivit unei declaraţii din ianuarie a ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.
Mai multe articole despre:
şcoală elevi regulament BAC telefon mobil materii