MENIU

Elevii din clasele I-VIII vor primi gratuit mere în anul şcolar 2009-2010

Elevii din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat vor primi gratuit mere, în anul şcolar 2009-2010, în valoare de circa 12 milioane de euro, a declarat directorul general al Direcţiei generale de politici agricole din cadrul MAPDR, Daniel Botănoiu.

"Este vorba de un program cu finanţare şi de la Uniunea Europeană. Astfel, pentru acest proiect sunt alocate 11,9 milioane euro, din care 4,99 milioane euro vin din bani europeni, iar restul de la bugetul de stat. Vor fi utilizaţi atât pentru cumpărarea efectivă a produselor, dar şi pentru transport, depozitare şi alte acţiuni", a explicat Botănoiu.

Potrivit unui comunicat remis miercuri de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), acest program de încurajare a consumului de fructe în şcoli este implementat de către Consiliul Uniunii Europene, începând cu anul şcolar 2009 - 2010 şi va dura până în anul 2013.

Ministerul Agriculturii are în procedură de avizare interministerială un proiect de Ordonanţă de Guvern pentru acest program, prin care în anul şcolar 2009 - 2010, pentru o perioadă de maxim 100 de zile de şcolarizare, se vor acorda gratuit mere elevilor din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat, în limita unei valori zilnice de 0,30 lei/elev.
Mai multe articole despre:
şcoală elevi gratuit mere