MENIU

Elena Băsescu: Articolul Associated Press a adus atingere reputaţiei mele, a tatălui meu şi funcţiei de şef al statului

Foto: News In

Am dreptul să aleg şi să fiu aleasă şi am suficientă experienţă ca să fiu europarlamentar. Elena Băsescu, fiica cea mică a preşedintelui, a transmis sâmbătă un drept la replică agenţiei Associated Press, în urma articolului despre candidatura sa la europarlamentare.

''Exprimările folosite de Associated Press, precum “Fiica ostentativă a preşedintelui României caută loc în Uniunea Europeană” sau “Elena Băsescu ţopăie pe catwalk, petrece în cluburi până la orele dimineţii şi mutilează gramatica” sunt peiorative. Le consider menite să aducă atingere şi reputaţiei tatălui meu şi funcţiei de şef al statului pe care o deţine'', susţine Elena Băsescu în dreptul la replică trimis agenţiei.

Fiica şefului statului susţine că are pregătirea şi experienţa necesare unui europarlamentar. Ea susţine că a absolvit o facultate de comunicare, are un master în Ştiinţe Politice şi că a lucrat 8 luni de zile pe lângă europarlamentari români.

''Consider, deci, că articolul publicat de Associated Press nu respectă principiul informării corecte, atâta vreme cât se limitează la a reproduce afirmaţii ale unei persoane private din Dej şi la a accentua tendenţios expresii precum « ţopăie pe catwalk ». În realitate, eu am practicat modelling-ul doar ocazional, la această activitate renunţând deja de doi ani. Cât despre petrecerea timpului liber în cluburi, şi aceste remarci le consider a fi exagerate întrucât am avut întotdeauna un comportament decent, fără a afecta în niciun fel pe cei din jur'', mai spune Elena Băsescu în dreptul la replică.

Citeşte şi Associated Press comentează candidatura Elenei Băsescu la Parlamentul European