MENIU

EGL România intră pe piaţa energiilor regenerabile şi îşi face parc eolian de până la 50 MW

Foto: wordpress.com

EGL România intenţionează să investească în energii regenerabile, pentru a deveni producător de energie electrică, şi îşi face parc eolian de până la 50 MW, a declarat vineri într-un interviu pentru Agenţia NewsIn directorul general al companiei, Petre Stroe.

"Strategia pe termen lung a companiei presupune implementarea de investiţii în piaţa românească: în energii regenerabile şi în depozite de gaze. Ne gândim să construim un parc eolian greenfield de 20-50MW, pentru care analizăm patru posibile locaţii. Am mai negociat şi în trecut, însă nu ne-a convenit preţul. În doi ani, începemlucrările", a declarat Petre Stroe.

Acesta nu poate estima cât ar costa acum acest proiect, întrucât anul trecut instalarea unui MW din energie eoliană costa 1,7 milioane euro, iar acum a coborât la un milion euro.

De asemenea, directorul general al EGL România a mai spus că în planurile companiei intră şi investiţia într-o termocentrală brownfield de 80 MW, proiect pentru care se va asocia cu o companie.

EGL România negociază în prezent cu producătorul naţional de gaze Romgaz pentru construcţia unui depozit subteran de gaze naturale, cu o capacitate de gaze de 300 milioane metri cubi, fie un depozit nou, fie mărirea capacităţii unuia deja existent.

Grupul EGL deţine participaţii, în Italia, în patru centrale pe gaze, pentru producţia de energie electrică, cu o putere totală de 3.200 MW. De asemenea, EGL investeşte şi în Norvegia într-un parc eolian de 400 MW, ce va fi implementat treptat până în 2012, acesta fiind primul proiect pe energie regenerabilă, la nivel de grup. Şi în Spania, grupul EGL dezvoltă un proiect pe biomasă, pentru care se ocupă acum de obţinerea autorizaţiilor.

EGL România a fost înfiinţată în 2003, ca filială a societăţii elveţiene EGL AG. EGL România a fost constituită în scopul de-a activa în domeniul comercializării şi transportului gazelor naturale şi este printre principalii furnizori de energie electrică şi gaze pentru consumatori finali. De asemenea, EGL România exporta mici cantităţi de energie electrică pentru portofoliul de clienţi din Europa Centrală şi de Sud-Est.