MENIU

Ediţia din acest an a Festivalului Muzicii de Cameră de la Braşov a început duminică

Foto: flickr.com

Ediţia din acest an a celui mai vechi festival de muzică de cameră din România, cel de la Braşov, a debuta duminică, la ora 19.00, în curtea interioară a Primăriei, locul unde au loc aproape toate concertele şi recitalurile din festival, intrarea la toate spectacolele fiind liberă.

Toţi artiştii invitaţi la festival au acceptat, în acest an, să cânte fără a primi bani, transmite corespondentul NewsIn.

"Am ajuns la cea de-a XXXVII-a ediţie a festivalului şi nu am vrut să rupem această tradiţie. De aceea, în acest an de criză, chiar dacă nu am fost ajutaţi de nimeni, am apelat la bunăvoinţa colegilor noştri artişti şi suntem foarte fericiţi să spunem că am avut parte de o adevărată dovadă de solidaritate artistică: toţi invitaţii noştri au acceptat să vină să cânte fără bani. Este un lucru extraordinar. Trebuie să spunem însă că suntem foarte dezamăgiţi de atitudinea Ministerului Culturii. Deşi am făcut multe solicitări la minister, pentru a fi ajutaţi la organizare, nu am primit niciun fel de răspuns, nici măcar un refuz", a declarat Dănuţ Manea, directorul artistic al Filarmonicii Braşov.

Manea spune că, în ciuda crizei, actuala ediţie a festivalului va fi una foarte valoroasă, care va cuprinde un program divers, de la muzica preclasică la cea modernă. Concertul de inaugurare a festivalului va fi susţinut de orchestra de cameră a Filarmonicii, la pupitrul căreia se va afla dirijorul Ilarion Ionescu-Galaţi. Soliştii concertului vor fi violoniştii Florin Ionescu-Galaţi şi Dănuţ Manea. Pe tot întregii săptămâni au loc concerte, unele dintre acestea urmând să aducă în faţa melomanilor sonorităţi inedite.

"Avem în festival un quartet de fagoţi şi unul de flauţi, dar şi un recital de chitară clasică şi flaut. De asemenea, vom avea un recital de pian la patru mâini, dar şi unul de lieduri susţinut de soprana Claudia Pop. Un recital pe care şi noi îl aşteptăm cu mare nerăbdare este cel al tânărului flautist Dumitru Istrati, un tânăr absolvent al Liceului de Muzică, care promite să devină un mare artist. Nu putem să nu amintim şi de recitalul de orgă pe care organistul Steffen Schlandt îl va susţine marţi, la Biserica Neagră", a mai spus directorul artistic al Filarmonicii. Intrarea la toate concertele este liberă.
Mai multe articole despre:
festival concert Braşov primărie ediţie gratis