MENIU

Economia României va mai scădea şi în trimestrele II şi III, dar mai lent

Foto: infiniteunknown.net

Scăderea economică nu a atins punctul minim în trimestrul I, iar produsul intern brut va continua să scadă într-un ritm mai redus trimestru la trimestru, pentru ca la sfârşitul lui 2009 - începutul lui 2010, creşterea economică să revină pe teritoriul pozitiv, a spus şeful delegaţiei FMI.

"Produsul intern brut îşi va continua declinul în trimestrele II şi III, însă nu într-un ritm la fel de puternic ca în primele trei luni, deci nu am atins încă punctul minim al scăderii economiei. Mă refer aici la creşterea economică într-un trimestru faţă de trimestrul anterior, nu anual", a precizat şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI) la Bucureşti, Jeffrey Franks.

El a menţionat că recesiunea din România este, cel mai probabil, în formă de "U" şi că vede o revenire în teritoriul pozitiv la finalul acestui an sau începutul lui 2010. "Delegaţia noastră vine o dată la trei luni şi ne vom revizui estimările în mod regulat", a mai spus Franks.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, declara joi că România va avea creştere economică în continuare, în ciuda scăderii produsului intern brut în primul trimestru cu 6,4%.
Mai multe articole despre:
economie Isărescu scădere FMI revizuire delegaţie