MENIU

Ecaterina Andronescu răspunde acuzaţiilor: Sper ca preşedintele Băsescu să fie un partener, nu un adversar al sistemului educaţional

Foto: NewwsIn
E. Andronescu: Nu vreau sa legăm reforma în învâţământ de alegerile prezidenţiale din toamnă

"Nu vreau să intru în dispută cu preşedintele Băsescu. Dar mă văd nevoită să răspund acuzaţiilor incorecte şi rău voitoare. Eu sunt profesor şi niciodată nu m-am îndepărtat de şcoală şi nu vreau sa legăm reforma în învâţământ de alegerile prezidenţiale", a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ca reacţie la acuzaţiile aduse de şeful statului, într-un interviu televizat.

"Ministerul Educaţiei a dispus măsuri pentru a reforma sistemul de învăţământ, care are nevoie de demersuri concrete care sa-l actualizeze şi să-l modernizeze", a declarat Ecaterina Andronescu. "Nu cred că problema legislaţiei de învâtământ ar trebui să fie legată de alegerile din toamnă", a adăugat ministrul. 

"Niciodată nu s-a pus problema reducerii orelor de sport. Refacarerea mişcării sportive de masă este prioritară în mandatul meu. Consider că lucrurile trebuie tratate cu responsabilitate. Refuz să promovez idei şi măsuri cărora să le dau valoare de absolut şi care să nu fie discutate cu cei cărora se adresează", a mai spus ministrul, considerând că dialogul cu partenerii sociali, profesorii şi părinţii, este esenţial în reformarea învăţământului.

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat marţi seară, într-un interviu, că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi liderii sindicali "plimbă" legile de reformare a sistemului de educaţie propuse de Mircea Miclea, pentru că "au intrat în aceeaşi logică a parteneriatului împotriva elevului".

Traian Băsescu, prezent, duminică, 14 iunie, la şedinţa Executivului, a atras atenţia ministrului Educaţiei asupra situaţiei dezastruoase a învăţământului şi a cerut adaptarea programei şcolare la realităţile economice.

De asemenea, preşedintele Băsescu i-a cerut Ecaterinei Andronescu să nu scoată Educaţia fizică din programa şcolară.