MENIU

E.ON îşi reduce cu 26% investiţiile în România, anunţate la începutul anului, pe fondul crizei

Foto: salem-news.com

E.ON România alocă în acest an pentru investiţii un buget total de 245 milioane lei şi îşi reduce astfel cu 26% investiţiile anunţate la începutul anului, de 331 mil lei, în reţelele de electricitate şi gaze, din cauza crizei economice, potrivit datelor transmise de companie, la solicitarea NewsIn.

"În momentul de faţă, bugetul total de investiţii al companiilor de distribuţie şi de furnizare a gazelor naturale şi a electricităţii din cadrul Grupului E.ON în România planificat pe anul în curs se cifrează la 245 milioane lei", spun reprezentanţii companiei.

Aceştia nu au menţionat pentru care dintre investiţii au redus bugetul.

În 4 februarie 2009, reprezentanţii E.ON anunţau investiţii de 331 milioane lei, cumulat pentru reţelele de energie electrică şi de gaze.

Potrivit datelor anunţate atunci, E.ON Moldova Distribuţie urma să aloce pentru acest an un buget de investiţii de aproximativ 141 milioane lei, iar cea mai mare parte din sumă era destinată lucrărilor de modernizare şi dezvoltare a reţelei de distribuţie a energiei electrice.

De asemenea. E.ON Gaz Distribuţie alocase iniţial un buget de investiţii de aproximativ 190 milioane lei. "Ne propunem ca în acest an să reabilităm şi să modernizăm cel puţin 650 de kilometri de conducte şi să realizăm extinderea sistemului de distribuţie a gazelor naturale cu circa 150 de kilometri", au declarat la începutul anului reprezentanţii companiei.

Valoarea totală a investiţiilor realizate în anul 2008 de către compania E.ON Moldova Distribuţie (companie de distribuţie a energiei electrice) s-a ridicat la suma de aproximativ 158 milioane de lei, din care 126 de milioane de lei au fost investiţii în modernizarea şi extinderea reţelei de distribuţie.

Totodată, investiţiile realizate anul trecut de E.ON Gaz Distribuţie (compania de distribuţie a gazelor naturale) au totalizat aproximativ 184 milioane lei, această sumă fiind destinată mai ales reabilitării şi modernizării a peste 780 kilometri de conducte din sistemul de distribuţie a gazelor naturale.

E.ON România este membră a Grupului E.ON din Germania, grup prezent în aproape 30 de ţări. Grupul E.ON are un volum anual de vânzări de aproape 69 miliarde euro şi are aproximativ 88.000 angajaţi.

E.ON România deţine participaţia majoritară la companiile E.ON Gaz România, E.ON Moldova Furnizare, E.ON Gaz Distribuţie şi E.ON Moldova Distribuţie. În România, E.ON activează în sectorul energiei electrice şi al gazelor naturale, în Moldova, Banat şi Transilvania.
Mai multe articole despre:
România investiţii criză E.ON România