MENIU

Dumitru Dragomir: "Gică Popescu nu are nicio şansă la preşedinţia Federaţiei"

Foto: NewsIn

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, că e sigur de faptul că fostul internaţional Gheorghe Popescu nu a colaborat cu Securitatea şi crede că în spatele dezvăluirilor se află şi foştii săi colegi de la naţională, care lucrează actualmente în cadrul FRF.

"Nu cred că Gică Popescu a făcut aşa ceva. Orice patriot poate să ia la timpul respectiv, mai ales un puşti, astfel de documente, în care spui că îţi aperi ţara, îţi aperi neamul, îţi aperi glia", a spus Dragomir la Realitatea TV.

Oficialul LPF consideră că fostul căpitan al naţionalei a devenit o ţintă a atacurilor deoarece este un posibil înlocuitor al unor persoane din Federaţia Română de Fotbal. "Eu cred că a fost lucrat. În momentul în care au început anchetele şi grupa sindicală de la Federaţie a văzut că vine valul peste ei, după părerea mea, cineva a vrut să le dea o mână de ajutor ştiind că singurul concurent pentru a veni în FRF este Gică Popescu. Doar că acum nu se anunţase că vrea preşedinte, ci în locul lui Lupescu. Acum e lupta în generaţia de aur, nu între generaţii. Nu are nicio şansă la preşedinţia Federaţiei, nu poate să îl bată pe Mircea Sandu", a adăugat acesta.

Cotidienele Adevărul şi Gazeta Sporturilor au dezvăluit în ediţiile de luni, pe baza dosarelor CNSAS, informaţia că fostul mare internaţional român Gheorghe Popescu ar fi colaborat cu Securitatea în perioada 1986-1989 sub numele de cod "Petrescu", semnând un total de cinci note informative.

Popescu a precizat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu a colaborat niciodată cu Securitatea, aşa cum presa a dezvăluit, şi că a semnat o singură notă, înaintea meciului cu AS Monaco din toamna anului 1985, prin care asigura că va apăra interesul naţional.