MENIU

Dumitru Dragomir: Fără Mutu şi Chivu, naţionala nu are identitate, dar nu eu sunt selecţioner

Foto: NewsIn

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, că Adrian Mutu şi Cristian Chivu sunt jucători determinanţi pentru echipa naţională, dar depinde doar de Răzvan Lucescu modul în care va reuşi să gestioneze relaţia cu ei în interesul primei reprezentative.

"Echipa naţională, acum, fără Mutu şi Chivu nu are identitate, dar eu nu sunt selecţionerul. Am şi eu dreptul la o opinie. Dar Răzvan nu trebuie să facă la fel ca mine sau ca altul, ci să se ia doar după capul lui. Mircea Sandu i-a făcut şi el o recomandare în ceea ce îl priveşte pe Mutu, dar nu trebuie să asculte pe nimeni dacă nu vrea", a spus Dragomir.

Preşedintele Ligii Profesioniste a adăugat că are încredere în selecţioner, dar acesta are nevoie şi de o doză de noroc pentru a duce naţionala la Campionatului European din 2012: "Totul depinde de el, pentru că are toată răspunderea. Are pârghiile şi toate condiţiile pentru a face performanţă. O să aibă şi linişte. Păi ce, contează că dă din gură unul sau altul? Era deranj dacă se băga Mircea Sandu peste el şi îi spunea ce să facă, dar aşa nu e nicio problemă. Eu am încredere în Lucescu, dar mai trebuie să aibă şi puţin noroc pentru că altfel nu face nimic. Vine unul şi îşi dă un gol de la 30 de metri, alunecă portarul la o fază şi intră poartă, îşi dă cineva autogol şi atunci se duce toată munca imediat".

Echipa naţională a României a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2010 din Africa de Sud, dar s-a menţinut în urna a doua valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariile CE din 2012. Selecţionerul Răzvan Lucescu are ca obiectiv calificarea la turneul final din Polonia şi Ucraina. Primul meci după ratarea prezenţie la CM 2010 va fi amicalul cu Polonia, care se va disputa sâmbătă, la Varşovia.
Mai multe articole despre:
Dumitru Dragomir Adrian Mutu Cristi Chivu