MENIU

"Dubla" lui Podolski învinge Timişoara

Foto: http://www.bild.de

FC Timişoara a fost învinsă, luni, de FC Koln, grupare din prima ligă din Germania, scor 2-0. Omul decisiv pentru "ţapi" a fost internaţionalul german Lukas Podolski, ex-atacantul lui Bayern Munchen, reîntors în această vară la echipa unde a cunoscut gloria între 1995 şi 2003.

Podolski a punctat pentru FC Koln în minutele 18 şi 57.

Partida a avut loc în localitatea Velden, situată la 101 kilometri de cantonamentul echipei lui Sabău de la Bad St. Leonhard.

Sabău a trimis în teren următorul 11: Taborda - Bădoi, Scutaru, Brezinsky, Latovlevici - St. Stancu, Borbely, Vrsic, Maxim - Ionescu, Magera. Pe parcursul meciului au mai intrat: Popa, Coblis, Mera, Luchin şi Cojocean şi Chiţu.

Înfrângerea pe care a suferit-o în faţa lui FC Koln, locul 12 în ediţia trecută din Bundesliga, a consemnat primul insucces al Timişoarei în turneul din Austria. În precedentele trei amicale, formaţia bănăţeană a trecut de Austria Karnten, scor 7-0, de Garmin Sencur, scor 5-1, şi de Eintracht Frankfurt, scor 3-0. Următorul test pe care elevii lui Sabău îl vor susţine în Austria este programat miercuri, în compania formaţiei engleze Wigan Athletic.

Timişoara va disputa prima partidă oficală din noua stagiune la 28/29 iulie, pe terenul echipei pregătite de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, în prima manşă a turului 3 al Ligii Campionilor.   

Altfel, gruparea germană a anunţat luni, pe site-ul oficial, că a obţinut semnătura jucătorului portughez Nuno Ricardo de Oliveira Ribeiro "Maniche", care ultima dată a evoluat pentru Atletico Madrid. Maniche s-a transferat din postura de jucător liber de contract la FC Koln. FC Koln este cea de-a 8-a echipă din cariera internaţionalului portughez, care a mai evoluat la formaţii precum FC Porto, Chelsea sau Inter Milano. 

Mai multe articole despre:
Austria amical Fc Koln FC Timişoara